Kiakadtak a netezők a Youtube legújabb húzásán

Olvasd el, miért borult ki sok youtuber!

Kiakadtak a netezők a Youtube legújabb húzásán

Teljesen kiborultak azok az internetezők – és vloggerek –, akiknek a YouTube a második otthona. Az ok, hogy a videómegosztót fejlesztő csapat kitweetelte, hamarosan változások lesznek a fiókok hitelesítési eljárásában. A lényeg az lenne, hogy a felhasználók gyorsabban és könnyebben rájöjjenek, egy adott híresség eredeti profilját találták-e meg vagy egy utánzóhoz van szerencséjük. A youtuber közösség tagjai közül nagyon sokan bepánikoltak, félnek, hogy le fogják őket tiltani és így elveszítik sokszor milliós követőtáboraikat. Főleg azok akadtak ki, akik direkt olyan videókat töltenek fel, amikben egy adott sztárt utánoznak.

„Ha elveszítem jóváhagyásom, ami a közleményetek szerint így lesz, akkor elveszítem az 1,7 milliós követőtáboromat. Mindezt azért, mert másokat személyesítek meg a videóimban. Mire jó ez az egész és kinek? A közönségnek vagy az alkotóknak?” – bosszankodott a Twitteren valaki.

„YouTube. Nem mindenkinek kell sztárnak lennie az oldalatokon… Minden alkalommal, amikor ilyet csináltok, elveszítetek egy csomó embert, akinek nincs hová mennie!” – szólt be a videómegosztónak egy másik vlogger.

A 16 milliós rajongótáborral bíró sztáryoutuber, James Charles is úgy érezte, nyilatkoznia kell a témában, szerinte sem jó ötlet, amire az oldal készül.

„Nagyon sajnálom, ha voltak olyan videókészítők, akiket ma letiltott a YouTube. Értelmetlen ez a változtatás, ráadásul senki nem kérte. Kérlek ne felejtsétek el, hogy ettől még alkotók vagytok, remélem egy buta pipa nem veszi el a lelkesedéseteket. Amúgy, ha valaki elveszíti a fiókját a mostani változtatások miatt, a YouTube azt ígéri, fellebbezhet!” – írta.

A kialakuló botrányra reagálva a YouTube később tényleg közölte, hogy nem kell aggódni, mindenki kérhet felülvizsgálatot, ha úgy gondolja, jogtalanul tiltották le.

Még több

Te Te Te