2019.09.27.@ 12.09

Zente után újabb kisfiúnak gyűjtenek, 1 hónapja maradt

Még mindig szükség van az összefogásra!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Zente után újabb kisfiúnak gyűjtenek, 1 hónapja maradt

Biztosan hallottál már Zentéről a gerincvelő eredetű izomsorvadásos betegséggel (SMA 1-gyel) született kisfiúról. A kórra még csak idén májusban született meg egy úttörő gyógykezelés az Egyesült Államokban. Ez azonban 700 millió forintba kerül, így Zente szülei egy országos méretű adománygyűjtést szerveztek a kisfiú megsegítésére, a pénz pedig rekordidő alatt gyűlt össze.

Zente családja pedig a sikeres összefogást követően megosztották a többi rászoruló, SMA-ban szenvedő gyerek (és felnőtt) képeit, illetve a számlaszámait, amiken keresztül segíteni lehet rajtuk. Itt bukkant fel a kis Levente fotója.

Levit szintén SMA-val diagnosztizálták, csak őt a 2-es típussal. Ez azt jelenti, hogy míg Zente ülni sem tudott volna magától, addig ez Levinek egyre jobban megy, járni viszont kezelés nélkül valószínűleg sosem fog tudni. A kisfiúnak a betegség egyébként már a légzéshez szükséges izmaira is kihatott, így – ahogy a Facebook oldalukon olvasható – „az otthoni lélegeztetés is a mindennapjaink részévé vált.”

Levi viszont igazi kis hős, SMA-betegként az egyetlen Magyarországon elérhető kezelést, a Spiranza nevű gyógyszert kapja. Ez az eljárás viszont csak akkor működik, ha egyenesen az ágyéki gerincbe adják be. Levente pedig már a negyedik ilyen műtétjén van túl. A kisfiú szülei azonban szeretnének mindent megtenni a gyerekükért, így Zente sikerén felbuzdulva arra jutottak, hogy ők is megpróbálkoznak az adománygyűjtéssel, és kipróbálják az amerikai gyógymódot.

Ám van egy kis akadály: Levi decemberben lesz két éves, így az egész akcióra összesen egy hónap maradt.  „Próbálunk a lehető leggyorsabban utánajárni, hogy ő is kaphatja-e a Zolgensma kezelést. Ha igen, 700.000.000 Ft-ra lesz szükségünk, aminek összegyűjtésére egy hónapunk lesz, október. Novemberben már utaznunk is kellene a kezelésre” – írta Levi családja.

Ha mégsem kaphatja meg a kisfiú a Zolgensmát, akkor is szükség lesz a jótevők adományaira, hiszen rengeteg dolgot kell elvégezniük: „szeretnénk kihasználni az összes rehabilitációt, ami Levin segíthet. Segédeszközöket kell vásárolnunk a mindennapok megkönnyítéséhez, az eddigi eredmények továbbfejlesztéséhez. A házunkat teljes egészében akadálymentesíteni kell” – olvasható a posztban.

Ha te is segítenél, katt a fenti posztra, ott megtalálod az infókat az adományozás részleteiről. Szurkolunk neked, Levi!

Címkék: adománygyűjtés alapítvány gerincvelő sorvadás gyógykezelés levente összefogás sma 2 zente

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

3 csillagjegy, aki mindig győzelmet arat

3 csillagjegy, aki mindig győzelmet arat

Ha ez a horoszkópod, mindent megteszel a győzelemért - és sikerrel is jársz!

Ellopták Lili Reinhart személyazonosságát!

Több interjút is adtak a nevében.

Regé-Jean Page majdnem nem kapta meg a Bridgerton főszerepét

A rendező nem látta meg benne a szexszimbólumot...

Ezekért a filmekért éri meg ma este bekapcsolni a tévét

Még akkor is érdemes bekuckóznod a tévé elé, ha már kezded unni a kanapéd látványát a nagy karanténozásban!

10 jel, amiből biztosan kiderül, hogy rossz lesz egy film

A Redditezők elmesélték, miből tudják egyből, hogy nem érdemes mozijegyet venni.

Megtaláltuk a legszuperebb stresszűző módszert!

Hol máshol, ha nem a TikTokon?!

Sorra lépnek le Katalin és Vilmos alkalmazottai

Kezd szétesni a royal csapat Cambridge-éknél...

4 szuper film a tökéletes szombat estéhez

Ezek a filmek a tökéletes lezárásai lesznek a nyugis szombatodnak.

Így háríts, ha megkérdezi valaki, miért nem követed már Instán

Mutatjuk a tökéletes lerázós válaszokat...!

Zseniális a TikTok legújabb kajatrükkje

Mostantól nem fogsz bajlódni a tortilla hajtogatásával!