2019.10.10.@ 07.10

Örömfőzés és lelkizés: Elindult Steiner Kristóf műsora

A Cosmo.hu interjújából megtudhatod, miért másabb a Kristóf’s Kitchen in The Studios a televíziós műsoroknál – és azt is, hogy mi Kristóf kedvenc görög étele.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Örömfőzés és lelkizés: Elindult Steiner Kristóf műsora

Nemrég egy kis görög félszigetre, Methanára költöztél férjeddel. Említetted, hogy az ország ételkultúrája nagyon harmonizál a veganizmussal. Ez is befolyásolta a döntésed?

Bár nem ez volt a fő ok, mindenképpen toplistás volt. Görögország kulináris kultúrája elképesztően gazdag, és a különlegessége éppen az egyszerűségében rejlik. A tavernák mindig idényzöldségeket használnak, a fűszerezés egyszerre gyengéd és határozott, és még ha ugyanazt az ételt választjuk is két külön étteremben – sosem készül kétszer ugyanúgy.

Mi a kedvenc ételed a helyi különlegességek közül?

Amiért szenvedélyesen rajongok, az a fava, azaz sárgaborsókrém, rengeteg olívaolajjal, citrommal, fokhagymával, és lilahagymával. Ez váltotta ki a humusz-lakomáimat, amik nélkül nem tudtam volna élni Izraelben. A költözés után aggódtam, nem fog–e rémesen hiányozni a humusz, de a fava pontosan ilyen addiktív – számomra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristóf Joseph Steiner (@kristofsteiner) által megosztott bejegyzés, Okt 3., 2019, időpont: 5:57 (PDT időzóna szerint)

Mit gondolsz, a költözés formálta, inspirálta a gasztromunkásságod? Ha igen, milyen irányba?

A szépséges egyszerűség felé mozdultunk el – a szezon alapanyagait használjuk, kistermelőktől vásárolunk, és még a korábbiaknál is jobban odafigyelünk, hogy ne pazaroljunk. Épp csak annyit főzünk, amennyit valóban elfogyasztunk, nem halmozunk fel sem elkészült ételeket, sem összetevőket, és egyre inkább elmélyülünk a zero waste kultúrában is.

Mi az, ami különlegesen szimpatikus neked a görög kultúrában?

A „jó lesz az!”attitűd: nem komplikálják túl, ami szimpla. És persze az, hogy tulajdonképpen ők találták fel a hedonizmust – drámatagozatos gimisként rengeteget tanultunk az ókori görög bacchanáliákról, amelyek a féktelen mulatozás, korlátlan borfogyasztás és mennyei lakomák spirituális ünnepei voltak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristóf Joseph Steiner (@kristofsteiner) által megosztott bejegyzés, Okt 9., 2019, időpont: 1:02 (PDT időzóna szerint)

Október elsején indult el a vegán főzős talkshow-d a Youtube-csatornádon, a Kristóf’s Kitchen in The Studios. Azt mesélted, hogy mindenképpen részt akartál venni a kreatív részében is. Mi az, amit mindenképpen szerettél volna megvalósítani, belevinni a műsorba?

Arra vágytam, hogy megtörjük a televíziók műsorait jellemző strukturáltságot, ám ami a minőséget illeti, megmaradjunk a tévés-szintnél. Így született meg a YouTube-ra abszolút nem jellemző, három kamerával rögzített, adásonként félórás főzőshow a tévézésre nem jellemző spontaneitással. Sosem állunk le a felvételek közben, real time történik minden, nincsenek megírt szövegek és kérdések – pont mint egy valós workshopomon, vagy egy baráti örömfőzésen.

Lesz valamilyen tematikája az epizódoknak? Hogyan választod ki, milyen ételeket készítetek el?

Az ismert vendégeim életútjáról és ízléséről olvasgatva rakom össze a menüt, mindig – minden adásban legalább négyféle ételt készítünk, és természetesen mindig 100%-ban növényi alapokon.

A Kristóf’s Kitchen in The Studios főzőműsor de egyben talkshow is. Milyen témák kerülnek majd terítékre? Hogyan választottad ki ezeket?

A téma mindig maga a vendég, és persze a felelősségteljes hedonizmus: sosem próbálok senkiből „kihozni” valamit – azért hívjuk meg őket, hogy önmaguk lehessenek. Volt, akivel közös éneklésbe futottunk ki, akadt aki folyton a férjemmel, Nimivel kommunikált a pult mögött (ő ugyanis sous-chefemként vesz részt a műsor forgatásán), míg mással mélyre mentünk és lelkiztünk – és olyan is volt, akikkel végigvihorásztuk a röpke félórát.

Ki volt az, akit mindenképpen szerettél volna vendégül látni a műsorban?

Minden vendégem jelenléte egyformán megtisztelő és örömteli volt, de akiről semmiképpen nem akartam lemondani, az Soma Mamagésa volt – alig várom, hogy megmutassam, mi sült ki belőlünk.

Volt-e valamilyen különösen vicces forgatási élményed?

Millió! Mindenkinek meggyőződése, hogy jó előre kitaláltuk, lezsíroztuk: ezen a ponton majd kigyullad a sütőpapír, vagy épp benn felejtem az alátétet a sütőben, elvágom az ujjam, és így tovább… De az igazság viszont az, hogy ezek mind-mind az élő-szerűen rögzített adások sajátosságai. Soha nem állunk le – pont azért, hogy igazi, igaz legyen.

Kristóf’s Kitchen in The Studios

Hol találkozhatnak veled legközelebb Budapesten?

Éppen most zárunk le egy hihetetlenül sűrű és nagyon sikeres turnét: elbúcsúztattuk a food truckomat a nyári szezon végén, és bemutattuk vadiúj vegán burgeremet a budapesti Burger Marketben. Hamarosan Szlovákiában tartunk főzőkurzust, aztán irány Görögország – itt forgatjuk a Kristóf’s Kitchen YouTube show következő szezonját. Budapestre novemberben és decemberben is visszatérünk néhány napra: 25-én egy non-profit, állatmentő alapítvánnyal, az Eszkuláppal főzünk majd, 27-ére pedig egy négyfogásos, mennyei borokkal párosított lakomával készülünk a Borganikában, a Klauzál-téli vásárcsarnok emeletén. Persze minden eseményemről hírt adok majd a Kristóf’s Kitchen Facebook oldalán, és az Instámon is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristóf Joseph Steiner (@kristofsteiner) által megosztott bejegyzés, Szept 17., 2019, időpont: 2:47 (PDT időzóna szerint)

Címkék: beszélgetés főzőműsor főzőshow interjú Kristóf's Kitchen in The Studios Nimrod Dagan steiner kristóf youtube

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legjobb filmek advent második vasárnapjára

A legjobb filmek advent második vasárnapjára

Készíts egy bögre forró csokit, kuckózz be és mozizz az ágyból!

Ezek lesznek 2020 legnagyob lakber trendjei

Itt az ideje, hogy a gardróbod mellett a lakásodat is összehangold az aktuális divattal! Mutatjuk, mire számíthatsz jövőre lakber-fronton!

3 csillagjegy, akinek nehézségeket hoz a december

Nyugi, ha előre felkészülsz, simán veszed majd az akadályokat.

5 film, amiért érdemes bekapcsolni a tévét szombat este

Hideg van, sötét van, miért is akarnál kimozdulni otthonról? Takarózz be, és válaszd ki, melyik filmhez van ma este kedved!

5 dolog, amiben a Nyilasok jobbak a többi jegynél

Ezekben senki nem tudja lekörözni őket!

A legjobb filmek péntek este a tévében

Hideg van és minden tiszta jég, miért nem bújsz inkább a takaró alá és filmezel ma este a buli helyett?

Top 10 mém 2019-ből

Neked mi volt idén a kedvenced?

December 6-tól vár az új Cosmopolitan!

Szuper hírt hoztunk neked Mikulásra: holnaptól kapható a január-februári Cosmopolitan, a címlapon pedig a dögös Csobot Adél pózol!

5 film, amiért érdemes ma bekapcsolnod a tévét

Pattogtass kukoricát, készítsd be a forró csokit és bújj a takaró alá! Na, kezdődhet a mozi est?

A legnevetségesebb Photoshop bakik Instán

Nem bírod ki nevetés nélkül!

Viseld magadon sorsod fonalát! (x)

Csodás és megható szimbólum ihlette a német Leaf ékszermárkát - a természet körforgását elegáns motívummal kapcsolta a női léthez. Ékszereinek minden zsigerében jelen van az élet örök körforgását jelképező falevél szimbóluma. Ezen kívül számos spirituális szimbólum jelenik meg ékszerkollekciójában.

Kim Kardashian márkája már sikeresebb, mint Kylie Jenneré

Úgy látszik, a popsikirálynő nem hagyja a húgát nyerni…