Kiderült az igazság Bébi Yodáról

Maga a sorozat készítője tisztázta a dolgokat.

Kiderült az igazság Bébi Yodáról

Hacsak nem éltél eddig száműzetésben, akkor tuti, hogy téged is elért a Baby Yoda-láz. Tök mindegy, hogy életedben nem láttál még egy Star Wars-részt sem, vagy épp a legnagyobb rajongója vagy a jediknek, a cuki kis zöld lényről készült mémeket biztosan ismered.

Baby Yoda amúgy a The Mandalorian című Star Wars-sorozatban bukkant fel, ami még novemberben debütált a Disney+-on. Annak ellenére, hogy a stúdió streaming szolgáltatása csak Amerikában, meg még néhány szerencsés országban elérhető, az egész világ rákattant a sorira.

De ha te esetleg lemaradtál a hype-vonatról, akkor gyorsan összefoglaljuk, miről van szó. A címszereplő, Mandalorian egy fejvadász (a Trónok harcából is ismert Pedro Pascal alakítja), akinek a feladata, hogy megszerezzen és leszállítson egy extra fontos csomagot. Ő lenne Baby Yoda. Aki nemcsak a net, hanem a Mandalorian szívét is pillanatok alatt meghódította, úgyhogy a pasi az egész évadon keresztül az édes kis lény védelmezésével van elfoglalva. A Star Wars-fanok pedig imádják az egészet.

Egy dologban viszont kialakult némi vita a rajongók között. Nagyon nem tudják eldönteni ugyanis, hogy a zöld baba vajon ugyanaz a Yoda-e, akit eddig a Star Wars-filmek jedi mestereként ismertünk.

Most viszont a The Mandalorian kreátora, Jon Favreau a fanok segítségére sietett, és végre elárulta az igazságot Baby Yodáról. A rendező a USA Todaynek nyilatkozott az ügyről, és tisztázta a félreértéseket:

„A sorozat időben a Jedi visszatér eseményei után játszódik. Az eredeti trilógia rajongói pedig bizonyára emlékeznek, hogy Yoda nem csupán meghal, hanem el is tűnik. Szóval Yoda ezek után Erő szellemként létezik.”

Úgyhogy a lényeg, hogy Baby Yoda nem azonos a jó öreg jedi mesterrel, a rokona viszont még lehet. Ezzel kapcsolatban viszont Jon nem volt hajlandó többet elárulni, mert nem akarta elspoilerezni a The Mandalorian második évadát.

via GIPHY

Még több

Te Te Te