A legdurvább Disney-tények, amiktől eldobod az agyad

Totál más szemmel fogsz nézni a kedvenc Disney-meséidre!

A legdurvább Disney-tények, amiktől eldobod az agyad

Aranyhaj és a nagy gubanc

Neked is Flynn Rider a kedvenc Disney-herceged, mivel szuper helyes? Hát képzeld, ez nem véletlen! Az animátorok mindent megtettek azért, hogy Flynn objektíven jó pasi legyen. Olyan szinten, hogy tartottak egy „dögös pasi meetinget”, ahol a Disney női dolgozóinak egyenként megmutatták Hollywood legszexibb színészeit, és arra kérték a csajokat, hogy válasszák ki a legvonzóbb tulajdonságaikat. A legnépszerűbb választásokat pedig összerakták, és ebből lett Flynn!

via GIPHY

Hófehérke és a hét törpe

A Hófehérkében elég sok para rész van (ennyire még egy erdő sem volt félelmetes), de a helyzet az, hogy a legdurvább a boszorkány. Erre pedig bizonyíték is van: a New York-i Radio City Music Hallban a film vetítései után újra kellett húzniuk a mozik székeit. A gyerekek ugyanis annyira megijedtek, amikor felbukkant a vén banya, hogy szó szerint összepisilték magukat félelmükben. 😱

via GIPHY

Pán Péter

A Pán Pétert megformáló Bobby Driscollnak szuperül indult a karrierje: Ifjúsági Oscart kapott a filmben nyújtott munkájáért, tinédzser korára pedig már 50 ezer dollárt (=15 millió forint) keresett évente. Viszont nem tudta feldolgozni a sikert, így a fizetését drogokra költötte. 31 évesen halt meg, egy fillér nélkül úgy, hogy csak egy évvel később tudták kideríteni, ki is volt az ujjlenyomata alapján. A családja is csak ekkor értesült Bobby sorsáról.

via GIPHY

Csipkerózsika

A Csipkerózsika anno 6 millió dollárba került, ami a Disney korábbi három filmje költségvetésének a duplája volt. Viszont amikor bemutatták, csupán 5,3 milliót hozott, vagyis totál bukás volt az egész. Viszont az évek során újra és újra visszakerült a mozikba, így végül 51,6 millió bevétele lett. Az inflációt beszámítva ez azt jelenti, hogy az 1959-es évnek a Csipkerózsika lett a második legsikeresebb filmje!

via GIPHY

Bambi

A Bambi az egyetlen mese, ahol a gonosztevőt sosem láthatod a vásznon. A férfi, azaz a vadász, aki ugye megöli Bambi anyukáját emellett olyan elképesztően durva főgonosz, hogy az Amerikai Filmintézet 100 hős és gonosz listájának az előkelő, 20. helyét szerezte meg! A Disney-gonoszok közül egyedül a szuperfélelmetes királynő előzte meg őt a Hófehérkéből.

via GIPHY

Még több

Te Te Te