2020.02.26.@ 11.02

Ebben az országban ingyen lesz a tampont és a betét

Reméljük más államok követik majd a példát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ebben az országban ingyen lesz a tampont és a betét

Egészen forradalmi lépésre szánta el magát Skócia! A parlament kedden szavazta meg azt az előterjesztését, aminek értelmében a női higiéniai termékek (például a tamponok és a betétek) mostantól ingyenes elérhetők lesznek bizonyos, erre kijelölt helyeken, úgy, mint a közösségi házakban, ifjúsági klubokban és patikákban is.

Az Period Products (Free Provision) Scotland Bill címet viselő törvényjavaslatot egyhangúan, 112 igen vokssal, ellenszavazat nélkül fogadták el. Az új törvény célja, hogy felszámolják az úgynevezett menstruációs szegénységet. Menstruációs szegénység alatt azt értjük, amikor egy család vagy egy nő az alacsony jövedelme miatt nem engedheti meg magának, hogy megfelelő termékeket vásároljon a havi ciklusa idejére. Az új törvénytől az oktatásban is pozitív változást várnak, mert a felmérések szerint nagyon sok lány hiányzik az iskolákból a menzesze idején.

Skóciának egyébként nem ez volt az első lépése a menstruációs szegénység felszámolása érdekében. 2018-ban a kormány egy olyan intézkedést hozott, aminek köszönhetően az iskolákba, főiskolákban és egyetemeken ingyenesen osztogatnak női higiéniai termékeket a diákoknak.

Szuper döntés, nem igaz?

Címkék: betét egészség életmód higiénia ingyenes menstruáció menstruációs szegénység probléma tampon

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

5 elképesztő tény a Disney hercegnőkről, amitől eldobod az agyad

Készülj, mert itt semmi nem az, aminek látszik!

Szakítással álmodsz? Ezt jelenti a szakértők szerint

Álmodtad már valaha, hogy szakítottatok a barátoddal? Ha igen, de nem tudtad mire vélni a dolgot, segítünk megérteni, mit üzent a tudatos énednek a tudattalanod.

Ezt árulja el rólad, hogy jó vagy rossz karakterekre buksz egy filmben

Forog a gyomrod Havas Jontól és az elveitől? Vagy pont fordítva: egy egész életet le tudnál élni egy ennyire becsületes sráccal? Dekódoltuk, mit jelent, ha jó, és mit, ha inkább a negatív karakterekhez vonzódsz.

Ez most a legmenőbb póz az Instán

Csekkold le, melyik beállásért van most mindenki odáig!

„Éppen előléptettek volna, amikor terhes lettem”

A karriered csúcsa felé tartasz, amikor kiderül, hogy egy teljesen új pozíció vár: anya leszel. Örülsz az új feladatnak, de mi lesz a melóddal?

Így tette tönkre majdnem az esküvőmet a Disney-mániás anyukám

Nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogy az a pár tervezte...

A srác arcából kiderítheted, hajlamos-e a megcsalásra

Ahelyett, hogy feltöröd a telóját, vess inkább néhány pillantást a srác pofijára. Egy-két vonásból ugyanis közelebb kerülhetsz hozzá, hogy kiderítsd, mennyire hajlamos a félrelépésre és a füllentésre.

Most kiderült: szinte mindenki illatmániás (x)

Az illat legyen jó és hosszan tartó – állítja a lakosság nagy része Tökéletes páros a Lenortól Azt gondolhatnánk, hogy a Covid19 járvány alatti

Így vállalj másodállást anélkül, hogy kirúgnának

Egyetlen helyen dolgozni olyan oldschool... De hogyan fusizz titokban?