A kanadaiaknak végleg elegük lett Meghanékből

Nem fizetnek helyettük.

A kanadaiaknak végleg elegük lett Meghanékből

Harry herceg és Meghan Markle januárban döntöttek úgy, szakítanak a királyi családdal és Kanadában kezdenek új életet. Ezzel  viszont hatalmas botrányt kavartak maguk körül. A királynő első lépésként elvette tőlük a „HRH” vagyis az őfelsége titulust, majd később arra kérte unokáját és annak feleségét, hogy változtassák meg bejegyzett márkaneveiket, mert ezentúl tilos számukra a „royal” kifejezés használata.

Ha ez nem lenne elég, most Kanadának is elege lett belőlük, a Royal Canadian Mounted Police (RCMP) bejelentette, márciustól nem hajlandóak ők fizetni a védelmüket. Eddig ugyanis ezt a költséget ők állták, tekintettel arra, hogy Harry, Meghan és Archie nemzetközileg védett személyeknek számítanak, különösen az elmúlt években átélt zaklatások miatt.

A közbiztonságért felelős kanadai miniszter, Bill Blair csak annyit árult el az üggyel kapcsolatban, hogy márciustól valóban nem fizetik az exroyalok védelmét, de azt nem mondta el, pontosan mikor válhatnak teljesen védtelenné.

Persze mindezt Harry és Meghan nem hagyta szó nélkül, a weboldalukon írták meg, ezentúl is biztonsági őrök hada fogja őket kísérni.

„Egyértelmű, hogy a herceg és a hercegné továbbra is hatékony biztonsági szolgálatot fog fenntartani, hiszen meg kell védeni őket és kisfiukat. Ennek oka, hogy a herceg a királyi családba született, szolgált a hadseregben, ahogy a hercegné is megérdemli ezt saját jogán. További ok, hogy az elmúlt években sok dokumentált fenyegetés érte őket” – olvasható a közleményben.

Ezek szerint ezentúl maguknak fogják fizetni ezeket a költségeket? Tényleg kezdenek hétköznapi emberekké válni…

Még több

Te Te Te