Így dobd be a házasság témát a pasidnak, hogy ne pánikoljon be

Nem olyan könnyű erről beszélni, igaz?

Így dobd be a házasság témát a pasidnak, hogy ne pánikoljon be

Légy egyenes!

Az egyik legegyszerűbb és legcélravezetőbb módszer, ha nem kerülgeted a forró kását, hanem konkrétan megfogalmazod, mit szeretnél. Például így: „Tudom, hogy egy napon szeretnék megházasodni. Nem holnap vagy holnapután, de nekem ez szerepel a terveim között. Te mit gondolsz erről?” Ez így tárgyilagos, korrekt és kerek, a pasid tuti nem fog elmenekülni a válaszadás elől.

Hozz példát!

Ha egy kicsit félsz attól, hogy rögtön a szemébe mondd, mire vágysz, hozd fel a témát hétköznapibb módon. Van egy barátnőd, akit nemrég eljegyeztek? Esküvőre vagytok hivatalosak? Beszélj arról, ők mióta vannak együtt, hány évesek és merre tartanak. Innen könnyen áttérhetsz majd kettőtökre, ha pedig elég ügyes vagy, a srácot sem ijeszted el, képes lesz beszélgetni a közös jövőtökről.

A kamu nem cool

Semmiképp ne tettesd a pasid előtt, hogy nem érdekelnek az olyan dolgok, mint az eljegyzés, házasság és gyerekvállalás, ha egyszer belül érzed, ez nem így van. Ezzel megtéveszted őt, ezért hideg zuhanyként fogja érni, amikor felhozod a témát. Nem kell persze túltolni, de érdemes néha beszélni róla, mire vágysz hosszútávon.

Ne követeld a lánykérést

Oké, a barátod csodásan bánik a gyerekekkel, kiválóan gondját viseli a cicádnak és a kutyádnak, de ez nem azt jelenti, hogy holnap már a családalapítással kell foglalkoznotok. Semmiképpen ne mondj neki olyanokat, hogy ekkor és ekkor kell megkérnie a kezedet, mert csúnya meglepetésben lehet részed…

Még több

Te Te Te