Ezzel a trükkel elkészítheted életed legfinomabb kávéját

Mondj búcsút a méregdrága kávézóknak!

Ezzel a trükkel elkészítheted életed legfinomabb kávéját

Tudjuk, sokkal egyszerűbbnek tűnik megrendelni egy latte macchiatót a kedvenc kávézódban a nagy reggeli rohanásban. De összeszámoltad már, mennyit költesz a napi koffeinadagodra? Inkább ne is matekozd ki, tutira rosszul esne a szám: inkább tanuld meg saját magadnak elkészíteni a tökéletes kávét!

Képzeld, a Daily Maillel egy szakember, Edward Grace megosztotta a legnagyobb titkait, hogy otthon is meg tudd csinálni a top minőségű, reggeli varázsfőzeted. Edward szerint például elengedhetetlen, hogy ne üvegpohárból, hanem rendes porcelánbögréből idd a kávét, mivel az így sokkal lassabban fog kihűlni.

De az sem mindegy, hogy mennyi kávét használsz: „a szabály az, hogy 100 ml vízhez 6 gramm kávét kell rakni. Így egy kis bögréhez: 5 evőkanálnyi adagot tegyél 300 ml vízhez.” Ezután arra kell figyelned, hogy a víz ne forró, inkább csak meleg legyen.

És mi az a trükk, amire sosem gondoltál volna, pedig irtó sokat számít? Edward azt javasolja, hogy a még bontatlan kávébabokat tárold a mélyhűtőben! Ezáltal több ideig lesznek frissek a szemek, és amikor felhasználnád őket, elég szimplán kiolvasztani, majd átrakni egy tárolóba, amit hűvös, száraz helyre (mondjuk a kamrába) kell elraknod. És ha már felbontottad a csomagot, akkor igyekezz elhasználni egy hónap alatt, különben már nem lesz olyan fincsi az ital.

via GIPHY

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te