Leállították a filmforgatásokat, mit fogunk nézni ezután?

Itt lesz az ideje előfizetni a Netflixre…

Leállították a filmforgatásokat, mit fogunk nézni ezután?

A koronavírus-járvány a szórakoztatóipart sem kíméli. Fesztiválok, koncertek maradnak el, és mivel a legtöbb országban a szórakoztató centrumoknak, például a moziknak is be kellett zárni, a nagy stúdiók arra kényszerültek, hogy a filmpremiereket is elhalasszák.

A halasztásnak elsőként az új James Bond-film esett áldozatul. Március elején jött a hír, miszerint a Nincs idő meghalni című mozi április 8-ai bemutatóját a vírus miatt november 25-ére helyezték át. Ezután nem kellett sokat várni, hogy sorba egymás után érkezzenek a hasonló bejelentések: az élőszereplős Mulan, a Hang nélkül 2., és a Halálos iramban 9. bemutatását is elhalasztották.

via GIPHY

Mi lesz a filmekkel?

Most még nem tudni. Természetesen újra el fog jönni az a nap, amikor a mozikomplexumok ismét megnyithatnak, de jelenleg senki nem tudja, hogy erre mikor kerülhet majd sor. Amíg a mozik zárva vannak, addig gyakorlatilag csak az olyan streaming szolgáltatókban bízhatunk, mint a Netflix, vagy az Amazon Prime.

Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy egyre több nagy amerikai filmstúdió – mint például az Universal és a Disney – teszi le a voksát a Video on Demand szolgáltatások mellett, ami azt jelenti, hogy a mozis premierek helyett a streaming szolgáltatások segítségével mutatják be a filmjeiket. A láthatatlan ember, az Emma és a Ragadozó madarak című filmeket például Amerikában már így, különféle digitális platformokon mutatták be. A pletykák szerint pedig ez a sors vár majd a Wonder Woman 1984 című filmre is.

Persze tény, hogy otthonunk kanapéján ülve és a tévét bámulva közel sem azt az élményt kapjuk, mintha moziban lennék, de nagyon úgy néz ki, hogy egyelőre ezzel kell beérnünk…

Még több

Te Te Te