Ilyen hatással van a koronavírus a terhességre

Ha most várod a kisbabád, ezt mindenképpen olvasd el!

Ilyen hatással van a koronavírus a terhességre

Azt rengetegszer hallottuk már, hogy a koronavírus az idősekre és a legyengült immunrendszerű emberekre az igazán veszélye. De mi a helyzet vajon a kismamákkal? Mennyire lehet veszélyes a vírus a terhességre? Dr. Will Dooley amerikai szülész-nőgyógyász Instagramon válaszolta meg az aggódó kismamák kérdéseit, a következőkben az ő jó tanácsait gyűjtöttük össze.

Veszélyezteti-e a terhességet a koronavírus?

„Mivel egy viszonylag új vírusról van szó, még nincs sok információnk arról, hogy milyen hatása lehet a terhes nőkre. Éppen ezért inkább óvatosságra és távolságtartásra intenék mindenkit – magyarázta az orvos, de azt is hozzátette, hogy jelenleg még nincs bizonyíték arra sem, hogy a COVID-19 növelné a vetélés kockázatát.

Velem jöhet a párom az ultrahangra?

Dooley azt mondta, hogy bár a koronavírus miatt a legtöbb kórház jelenleg nem engedélyezi a partner jelenlétét a vizsgálatok alatt, a kérdést mindenképpen érdemes a saját orvosunkkal egyeztetni, hiszen lehetnek kivételek.

Szülés alatt jelen lehet a partnerünk?

Dooley elmondta, hogy bár bizonyított, hogy szülés közben a partner jelenléte jó hatással van a nőkre, járvány miatt ez a lehetőség megint csak kérdéses. Fontos, hogy jó előre beszéljük le az orvosunkkal, hogy a koronavírus idején mire lesz lehetőségünk a szülőszobán.

Hogyan kapcsolódhat ki egy kismama a koronavírus-járvány idején?

Dooley javaslata: „Ha van rá lehetőség, a kismamáknak érdemes naponta egyszer a friss levegőn sétálniuk. H ez nem lehetséges, akkor szellőztessenek rendszeresen, hogy legalább így friss levegőhöz jussanak. Tény, hogy most bizonytalan időket élünk, de fontos, hogy pozitívak maradjanak és boldogan várják a kis jövevény születését.

Lehet szoptatni a koronavírus idején?

„Igen, természetesen” – mondta Dooley -, csak ügyeljenek arra, hogy továbbra is rendszeresen mossanak kezet és fertőtlenítsék a használati tárgyaikat. Szoptatás közben arra ügyeljenek, hogy a köhögniük vagy tüsszenteniük kell, azt a babától elfordulva tegyék!”

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te