Meddig viselheted a melegítőnadrágot mosás nélkül a karanténban?

Fogadjunk, hogy napok óta más sem volt rajtad…

Meddig viselheted a melegítőnadrágot mosás nélkül a karanténban?

Hetek óta karanténban van az egész világ, rengetegen dolgoznak otthonról, home office-ból. Ez persze azt jelenti, hogy a többség számára megszűnt a reggeli rutin, már nem kell órákat tölteni a készülődéssel, szépen felöltözni, sminkelni. Tökéletesen érthető, ha az utóbbi időben neked sem volt kedved máshoz, csak a kedvenc melegítődhöz. Azt azonban nem szabad elfelejtened, hogy ezt sem hordhatod a végtelenségig mosás nélkül.

Egy New York-i kórház vezető bőrgyógyásza, Dr. Joshua Zeichner a Bustle magazinnak árulta el, azokat a textileket kell a leggyakrabban mosni, amelyek a legtöbbször érintkeznek közvetlenül a bőrrel. Igen, jól gondolod, a macinaci is ez a kategória.

„Ha erősen izzadsz az edzés miatt, vagy nem zuhanyozol kellő gyakorisággal, ezek az anyagok sokkal könnyebben szennyeződnek. A fehérneműt naponta mosni és cserélni kell, ideális esetben pedig ez vonatkozik a melegítőnadrágra is. Különösen fontos a lábak között és a lágyéktájon tisztán tartani a ruházatot. A melegítőn ugyanis könnyen megtelepedhetnek a mikroorganizmusok, például bacik” – mondta a bőrgyógyász, majd hozzátette, ha számodra nem opció a napi mosás, akkor is max csak három napig szabad hordanod ugyanazt a gatyót.

Ezt az elvet tartsd szem előtt akkor is, ha nem macinacis, hanem leggingses típus vagy, ezt szintén olyan gyakran kell mosni, mint a nadrágot és a fehérneműt.

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te