Ezért nézel egyre bénább műsorokat a tévében karantén alatt

Helló, reality műsorok!

Ezért nézel egyre bénább műsorokat a tévében karantén alatt

Hiába sorakoznak a watchlisteden a jobbnál jobb sorozatok és filmek, te mostanában valahogy mégsem ezeket választod? Helyettük jön a Sütimester, Next in Fashion meg a luxusfeleséges reality-k? Nyugi, nem veled van a baj! Teljesen normális, ha nem a minőségi, sőt művészi alkotásokra vágysz az ilyen depis időkben, mint amilyen a mostani is.

Az amerikai Cosmo újságírója, aki szintén kissé pironkodva vallotta be még magának is, hogy valóságshow-kat néz, amikor szorong, úgy döntött, hogy utánajár ennek a jelenségnek. A Nagy Ő-műsorokat kibeszélő podcast vezetője, Claire Fallon is pontosan átérzi a helyzeted: „szeretem azokat a sorozatokat, amikre igazán oda kell figyelni, hogy megértsd, mi történik. De amikor depressziós vagyok, akkor órákon keresztül képes vagyok nézni a Sütimestert! Ezek a műsorok nem akarják megdogoztatni a nézőt, így nagyon kikapcsolnak.”

Ezzel a színésznő, Casey Wilson is egyetért. Őt az édesanyja halála utáni mély gyászból segítették ki a valóságshow-k. „A realityk olyanok, mintha összekevernének egy adag nyugtatót egy pohár borral, meg a gyerekkori takaróddal”– magyarázta. Tökéletesen körülírta az érzést, nem igaz?

Na de vajon miért van ennyire megnyugtató hatása ezeknek a produkcióknak? Fran Walfish, az újság által megkérdezett pszichoterapeuta szerint nagyon egyszerű a tudományos magyarázat: automatikusan eltereli a figyelmedet arról a problémáról, amivel éppen küzdesz. Megtöri azt a szinte megszállott körforgást, amit a depresszió okoz a gondolataidban.”

Szóval úgy néz ki, hogy a legjobb módszer a bezártság, a koronavírus és a velük járó szorongás leküzdése ellen, ha minden bűntudat nélkül kattintasz a következő reality műsorra!

Még több

Te Te Te