3 Harry Potter teória, ami mindent megváltoztat

Kötelező olvasmány, ha te is igazi Potter-fan vagy!

3 Harry Potter teória, ami mindent megváltoztat

Az tuti, hogy a varázsló fiú története generációk múlva is tarolni fog a gyerekek és persze a felnőttek körében is. Egy jó könyvsorozat pedig attól jó, hogy a fanok még évekkel később is különböző teóriákat gyártanak azzal kapcsolatban, hogy mi, hogy volt pontosan, vagy mi volt a dolgok mögött igazából. A Harry Potter történetében pedig egyértelműen Piton az, aki mindvégig a legjobban megosztotta az emberek, sőt, megosztja a mai napig. Összeszedtünk most 4 vele kapcsolatos teóriát, amin még 2020-ban is érdemes elgondolkozni!

Piton egy szörnyű ember, vagy egy hős?

Piton professzor karaktere az elejétől kezdve elképesztően kettős volt; nem tudtuk eldönteni, hogy miért ilyen goromba Harryvel, közben miért akar titokban jót neki. A történet vége felé már egyre jobban összeállt a kép, és mondhatjuk azt, Piton egy igazi tragikus hős volt, aki élete végéig csak egy nőt szeretett, annak fiáért pedig szó szerint feláldozta magát. Sokan viszont úgy gondolják, hogy a szerelme Harry édesanyja iránt egyszerűen csak megszállottság volt, és annak ellenére, hogy elvileg jót akart a fiának, élete végéig gonosz volt vele, mert belül arra emlékeztette, hogy Lily soha nem lett az övé. Egyes teóriák szerint maga J.K. Rowling is csak később kezdett szimpatizálni Pitonnal, a könyvek vége felé ezért lett egyre szerethetőbb a karakter.

Minden okkal volt

Bár Piton végig szigorú és ellenséges volt Harryvel, sokak szerint a legelejétől kezdve nagyon jól tudta, hogy mit csinál. És hogy erre mi a legnagyobb bizonyíték? A Harry Potter és a titkok kamrájában tuti megvan még neked Piton és Lochhart párbajára, ugye? Itt hangzik el először a „Capitulatus” lefegyverző bűbáj magától Pitontól, amit a teória szerint egyáltalán nem véletlenül akart elsütni a professzor, hanem azért, hogy megtanítsa Harrynek. Ha belegondolsz, ez a varázsige nagyon sokszor hangzik el ezek után Harry szájából, sőt, a végső nagy csata Voldemorttal is ennek a bűbájnak köszönhetően ért véget! Durva, mi?

A három testvér története

Biztosan emlékszel a 3 fivér történetére, ahol végül csak az az egy testvér tudott elbújni a Halál elől, aki a láthatatlanná tévő köpenyt kapta, mikor pedig végül ő is meghalt, a Halált régi jó barátjaként köszöntötte. Egy teória szerint mivel Dumbledore birtokolta a halál ereklyéit, ezért ő maga volt a Halál, a három testvér pedig ebben az esetben Piton, Voldemort és Harry, aki ha emlékszel, miután rövid időre meghal, Dumbledore-t úgy köszönti, mint régi jó barátját.

Még több

Te Te Te