A meglepő trükk, amivel sokkal kevesebb lesz a pattanásod

Az eddigi legegyszerűbb módszer!

A meglepő trükk, amivel sokkal kevesebb lesz a pattanásod

A napokban egy Reddit-felhasználó nagyon érdekes felfedezést tett (éljen az internet!): a napi rutinjában egyetlen apróságot megváltoztatva megszabadult a pattanásaitól! Ráadásul minderre teljesen véletlenül jött rá.

„A forró zuhany miatt folyton viszketett a hátamon a bőr, ezért úgy döntöttem, hogy kicsit kedvezzek a hátamnak, egy darabig normál hőmérsékletű vízzel mosakszom. Most tartok a 10. napnál, és bár eddig is odafigyeltem, hogy az arcomra ne kerüljön a forró vízből, a hőmérsékletváltás hatására eltűntek a pattanásaim! Korábban, amint kiléptem a zuhany alól, már kentem is a hidratálót a pofimra, annyira húzódott a bőr. Most már nincs rá szükségem, mert bármit teszek, puha marad az arcom– írta.

De vajon egy ennyire egyszerű dolog, mint egy kicsit hidegebb vízben pancsizni, tényleg képes ekkora változásokat elérni az aknéval szemben? Linda Blahr bőrgyógyász szerint igen! „A forró víz felerősíti a bőr vérkeringését, ami aktiválja a faggyúmirigyek működését. Ez pedig nyitott pórusokhoz és felesleges faggyútermeléshez vezet.”

Szóval igen, nagyon úgy néz ki, hogy a hormonok, étrend és stressz mellett a forró fürdő is felelhet az idegesítő piros pöttyökért a pofidon vagy a hátadon.

Még több

Te Te Te