Karantén: kiengedheted a cicádat a lakásból?

Vajon a kedvencedtől is elkaphatod a koronavírust?

Karantén: kiengedheted a cicádat a lakásból?

Az biztos, hogy a koronavírus járvány már így is a feje tetejére állította mindenki életét, főleg, hogy a legtöbben önkéntes karanténban vagyunk. Rengeteg új szabály született, amihez alkalmazkodni kell. De egy dologra még nem igazán tértek ki konkrétan: a háziállatokra. A kutyák és a macskák elkaphatják például a betegséget? Terjeszthetik esetleg? Egyáltalán ki lehet engedni őket a lakásból?

Ez utóbbi főleg a cicákra érvényes, hiszen rájuk jellemzőbb, hogy elkószálnak, és ki tudja, hol járnak, mit szednek össze a kalandozásaik során. Így az angol Cosmo megkérdezte a az Egyesült Királyság a macskák jólétéért küzdő legnagyobb alapítvány, a Cats Protection szóvivőjét a dologról.

„Arról még mindig nincs konkrét bizonyíték, hogy a macskák terjeszthetik-e a vírust, de azt javasolhatjuk, hogy ha az állat gazdája a Covid-19 tüneteit tapasztalja, mindenképpen tartsa a lakásban a házi kedvencét. Ezen kívül elővigyázatosságból az állatokkal való érintkezés után is moss kezet, aki pedig beteg, minimalizálja a kontaktot a cicával”– tanácsolták.

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy mostanában ne fogadj be idegen kiscicát az utcáról, ne engedd be a „látogatóba” érkezett idegen cirmosokat se, és ne is simizd meg őket! „Mivel nem tudjuk, mennyi ideig marad meg a szőrön a vírus, ezért most az a legjobb, ha csak a saját macskáddal foglalkozol– tették hozzá.

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te