Híres dalok, amiket sztárok ihlettek

Nem is hinnéd, kikről szólnak a kedvenc számaid!

Híres dalok, amiket sztárok ihlettek

Coldplay – Fix You

Amikor még a Coldplay énekese, Chris Martin és Gwyneth Paltrow házasok voltak, a színésznő apja meghalt. Chris azért írta a Fix Yout, hogy megpróbáljon Gwynnek segíteni a gyászában..

Calvin Harris – My Way

A My Wayt Calvin Harris nem sokkal azután írta meg, hogy szakítottak Taylor Swifttel. Így nem csoda, ha ez a dal és a videója is tele van utalásokkal az énekesnőre. A legszembetűnőbb jeleket a klipben veheted észre: egyértelmű párhuzamok vannak Taylor vidijeivel.

Ed Sheeran – Don’t

Ed Sheerannek van jó pár csodálatos szerelmes száma, ez viszont inkább egy szakítós darab: a vörös sztár minden dühét beleadta a dal írásába, és hát volt miből merítenie. A Don’t ugyanis arról szó, hogy amikor anno Ellie Gouldinggal járt, az énekesnő megcsalta őt a One Directionös Niall Horannel. Még szerencse, hogy a csúnya szakításon mindketten túltették magukat, és ma már boldog házasok! (Persze külön-külön…lol)

Jonas Brothers – Wedding Bells

Amikor Liam Hemsworth és Miley Cyrus között még minden rendben volt, és még évekkel ezelőtt, legelőször eljegyezték egymást, mindenki szuperboldog volt. Kivéve Miley ex-pasiját, Nick Jonast, aki inkább kiírta magából a frusztrációit és így született meg a Jonas Brothers Wedding Bells című száma.

Justin Timberlake – Cry Me a River

A 90-es évek egyik ikonikus sztárpárja egyértelműen Justin Timberlake és Britney Spears volt. A kapcsolatuk nem ért túl szépen véget, és a totálisan összezuhant Justin 2 óra leforgása alatt írta meg az egyik leghíresebb slágerét, a Cry Me a Rivert. Úgy látszik, tényleg minden rosszban van valami jó…

Taylor Swift – Better Than Revenge

Taylor Swift híres arról, hogy gyakorlatilag minden szakítás után ír az exéről egy-két dalt. A Better Than Revenge például Joe Jonasról és akkori barátnőjéről, Camilla Belle-ről szól, aminek a szövegében elég durván lealázta a lányt.

Mac Miller – Cinderella

Ariana Grande volt szerelme, Mac Miller a halála előtt egy dalt is írt kettejük kapcsolatáról. Az indíttatás nagyon cuki, viszont nem tudjuk, Ari mit szólt az elég keményen intim hálószobai utalásokra a dalban…

Katy Perry – I Kissed a Girl

Katy Perry egyik legelső slágerét az egyik legrégebbi barátnője ihlette. Aki nem más, mint Miley Cyrus! Ezt amúgy Katy sosem titkolta, egyszer egy rádiós interjúban nyíltan bevallotta, hogy az I Kissed a Girl Mileyról szól.

Muse – Madness

Amikor a Muse énekese, Matt Bellamy még Kate Hudsonnal járt, muszáj volt megírnia a Madness című dalt. És miért? Mert a pár úgy összeveszett, hogy Kate elviharzott, Matt pedig így dolgozta fel az érzéseit, amivel a színésznő magára hagyta.

Még több

Te Te Te