Próbáld ki a világ legfinomabb Nutellás süti receptjét!

Mostanában úgyis van időd sütögetni, nem?

Próbáld ki a világ legfinomabb Nutellás süti receptjét!

Hatalmas Nutella-rajongó vagy? Üdv a klubban! A tagság alapszabálya, hogy a Nutella-fanok megosztják egymással a legszuperebb mogyorókrémes receptjeiket, amiket aztán a többi rajongó is kipróbálhat. Éppen ezért, most megmutatjuk a legfinomabb Nutellás süti receptjét, amit Christy Wang Instáján fedeztünk fel. Azonnal ki kell próbálnod!

View this post on Instagram

There’s something I’m Nutella-n you. JK, I tell you guys everything. Including the recipe to the Nutella yogurt loaf cake I made this AM. I was not expecting you guys to be so excited about it! Word of caution: maybe don’t *only* eat cake all day otherwise you’ll end up experiencing sugar jitters like I did. Ingredients: ➖2 cups all-purpose flour ➖3/4 cup sugar ➖1/2 tsp baking soda ➖1 tsp baking powder ➖1/2 tsp salt ➖2 eggs ➖1 tsp vanilla extract ➖1/3 cup canola or vegetable oil ➖1 cup plain greek yogurt (I used 2% but full and non fat should work fine too) ➖1/3 cup Nutella Directions: ✖️Preheat oven to 350F ✖️Lightly coat your 9×5 loaf pan with vegetable oil and line with parchment paper, letting the sides hang over ✖️In a large bowl, whisk together eggs, sugar, vanilla extract, oil, and greek yogurt until smooth ✖️In a separate bowl, mix together dry ingredients (flour, baking soda, baking powder, salt) ✖️Add the flour mixture to the wet mixture and whisk until combined ✖️Pour half the batter into a different bowl and mix the Nutella in ✖️Scoop large spoonfuls of batter into loaf pan alternating between the two mixtures ✖️Take a knife or skewer and draw 4 figure eights deep into the loaf to create your swirls ✖️Bake until a toothpick comes out clean, about an hour ✖️Let loaf cool in pan for 15 minutes. Lift it out of the pan using the parchment paper wings and cool on a wire rack for another 15 minutes

A post shared by Christy Wang (@girlfromcalifornia) on

Ugye milyen fincsin néz ki?  Mondjuk is, hogy mire lesz szükséged az elkészítéséhez!

  • 2 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/3 bögre olaj
  • 1 bögre görög joghurt
  • 1/3 bögre Nutella

Első lépésként melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, és vajazd ki jó alaposan a tepsit, amibe a süti kerül. Egy nagy tálban mixeld össze a tojást, cukrot, vaníliaaromát, olajat és a görög joghurtot, amíg sima nem lesz. Egy másik tálkába mehetnek a száraz hozzávalók: liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só. A lisztes keveréket öntsd át a nedves hozzávalókhoz, és jól keverd őket össze. Válaszd ketté a tésztát.

Most jöhet a főszereplő, a Nutella! A tészta egyik feléhez add hozzá, így lesz egy sötét és egy világos adagod. Kanalanként adagolj a tepsibe egyet-egyet a különböző keverékekből, aztán egy késsel/villával/bármivel, ami elér a tepsi aljáig, rajzolj nyolcasokat, hogy szép, márványos eredményt kapj. Nagyjából 45 percig, vagy tűpróbáig kell sütnöd.

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te