Ez az oka, hogy sokkal többet szelfizel a karanténban

Neked is fullon van a telefonod önarcképekkel?

Ez az oka, hogy sokkal többet szelfizel a karanténban

Te is észrevetted? Mintha a karantén alatt mindenki csak szelfiket posztolgatna magáról. (Ha épp nem azt osztja meg, milyen gyümölcs lenne a telefonszáma utolsó számjegye alapján… LOL) A celebek gyakorlatilag minden egyes nap újabb és újabb smink nélküli képpel rukkolnak elő, és biztosak vagyunk benne, hogy ugyanezt csinálják az ismerőseid is az Instán és a Facebookon – vagy akár te magad is.

A milliónyi karanténszelfire persze magyarázat is létezik. Lorraine Corne író és párkapcsolati szakértő a Whim.com magazinnak mondta el, hogy mivel a karantén miatt most sokkal kevesebb lehetőségünk van másokkal foglalkozni, teljesen érthető, ha jóval több energiát fordítunk saját magunkra. Vagyis azért szelfizgetünk folyamatosan, mert nincs mivel vagy kivel elütnünk az időnket.

via GIPHY

A szakértő szerint a gyakori szelfikészítés nem feltétlenül rossz dolog, egészen addig, amíg nem azért posztoljuk őket, hogy önigazolást, elismerést csikarjunk ki másokból. Lorraine Corne azt mondja, hogy fontos megtalálnunk az egyensúlyt: teljesen rendben van, ha szelfiket csinálunk magunkról azért, hogy megmutassuk a világnak, ebben a nehéz helyzetben is jól tudjuk magunkat érezni, azonban óva int a szelfi-függőségtől.

via GIPHY

Még több

Te Te Te