„Szívrohamom volt 35 évesen, és nem is tudtam róla”

Nagyon durva, ami ezzel a nővel történt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Szívrohamom volt 35 évesen, és nem is tudtam róla”

A 35 éves Shanelle Dawes azt gondolta, ételmérgezést kapott, amikor egy napon spagetti főzés közben rosszul lett. Szédülni kezdett, majd kirohant a fürdőszobába és hányt. Ezután még órákig úgy érezte, valami nagyon erősen nyomja a mellkasát.

A tünetek azonban egy idő után enyhültek, így a nő megnyugodott, hogy nincs nagy baj. A következő napokban azonban érthetetlenül fáradékony volt. Amikor pedig az anyukájával elmentek egy néhány kilométeres túrára, Shanelle már az elején rosszul lett, érezte a mellkasában, hogy valami nagyon nincs rendben. Ekkor mentek be a kórházba.

Az orvosok EKG-t csináltak, így derült ki, hogy a nőnek úgynevezett csendes szívrohama volt. Ez azt jelenti, hogy egy elzáródott artéria miatt nem tudott úgy keringeni a vére, ahogyan kellett volna. Ez férfiaknál sokkal gyakoribb jelenség, a nők közül viszont többen halnak bele. Ennek oka, hogy a tünetek enyhék, így gyakori, hogy ezeket csak a stressznek tudják be, nem kerül sor alapos kivizsgálásra. Shanelle-t végül meg kellett műteni, szerencsére az operáció nagyon jól sikerült. Azóta ezerszer jobban ügyel az egészségére.

„Ha nem vártam volna, talán jobban kijöhettem volna ebből a helyzetből. Ne gondolja senki, hogy csak azért, mert a húszas vagy a harmincas éveiben jár, nem lehet szívrohama! Hallgassatok a testetekre!” – mondta egy vele készült interjúban a nő, aki mindenkinek azt ajánlja, senki ne próbálja önmagát diagnosztizálni, mert nem jár jól…

Címkék: betegség csöndes kórház műtét orvos szívroham sztori

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Az optimizmus tanulható, és azt is megmutatjuk, hogyan kezdj hozzá

Az optimizmus tanulható, és azt is megmutatjuk, hogyan kezdj hozzá

Optimistának senki nem születik, bár az tény, hogy egyeseknek könnyebben megy a pozitív gondolkodás, mint másoknak. Ha viszont azok közé tartozol, akik hadilábon állnak vele, akkor most nagyon figyelj, megtanítunk az optimizmusra!

3 csillagjegy, akit a veszély és a kalandok éltetnek

Vannak, akik mindent ezerszer átgondolnak és folyamatosan a kockázatok elkerülése lebeg a szemük előtt. Nos, ha megtalálod magad ezen a listán, akkor te egyáltalán nem tartozol a biztonsági-játékosok közé!

Ez a 4 csillagjegy egyáltalán nem bírja az egyedüllétet

Tele a naptárad programokkal és amint megebédeltél az egyik barátnőddel, már rohansz is kávézni egy másikkal? Akkor ne lepődj meg, ha szerepelsz a listánkon!

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Bár a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Fekete Özvegy bemutatóját, de végre debütálhatott a mozikban Natasha Romanoff önálló filmje. És mivel Marvelről van szó, biztosan nem lep meg, ha azt mondjuk, ebben is lelepleztek egy hatalmas easter egget.

Unatkozni jó és kell is, de nem mindegy, hogy csinálod

Unatkozni mindenki tud, gondolhatnád, de spoiler: nem így van. Az unatkozás művészet, és ha mesteri szintre fejleszted, egy csomó dolgot nyerhetsz általa.

Végre kiderült, mikor jön a Lucifer 6. évada

Premierdátumot kapott az egyik kedvenc netflixes sorozatod, a Lucifer fináléja!

A lélegzeted is eláll Palvin Barbi fürdőruhás képétől

Palvin Barbi Görögországban nyaral, ahonnan egy gyönyörű és hihetetlenül szexi fürdőruhás fotóval jelentkezett be.

Már a barátai is rettegnek Harry hercegtől

Harry herceg memoárt ír, ami nemcsak a királyi családnál, de a régi barátainál is aggodalomra ad okot: az iskola- és katonatársai is félnek attól, mi kerülhet bele a könyvbe.

3 csillagjegy, aki a legügyesebben helyezkedik

Nem véletlenül olyan ügyesek és sikeresek, ha karrierről van szó, a következő csillagjegyek ugyanis egyenesen zseniálisak, ha helyezkedésről és kapcsolatépítésről van szó.

Nyílt levél az exemhez, aki túl gyáva volt szakítani

Az igazság elviseléséhez bátorság kell, de egy szakításhoz talán ennél is több. Történetünk hőséből viszont ez teljességgel hiányzott – neki szól ez a nyílt levél.

Összegyűjtöttük a legjobb vasárnap esti filmeket

Ne agyald túl ezt az estét, ideje rápihenned a hétfőre, hiszen bizonyára sok dolgod lesz ezúttal is! Dőlj hátra, kapcsold be a tévét és válassz egyet az alábbi filmek közül!

Végre kiderült, Amerika Kapitány szűz-e vagy sem

Végre megválaszolták az MCU egyik legégetőbb kérdését. Na jó, Amerika Kapitány szüzessége nyilvánvalóan nem az, és mégis mindenki tudni akarja rá a választ.

5 fantasztikus film, ha szombat este kikapcsolódnál egy kicsit

Nincs kedved kimozdulni otthonról, mert éppen elég pörgős volt ez a hét? Nyugi, ne agyald túl, csak válassz egy filmet az alábbi listából és vedd a kezedbe a távirányítót!