5 titkos nyom, amit J.K. Rowling elrejtett a Harry Potter-könyvekben

Bizonyíték, hogy J. K. Rowling mesteri író.

5 titkos nyom, amit J.K. Rowling elrejtett a Harry Potter-könyvekben

Mógus professzor

Mógus professzor titkáról a Rowling Harry Potter és a Bölcsek köve alatt végig ejtett el apró infómorzsákat. Például, amikor Hagrid először bemutatja Harryt a jövendőbeli sötét varázslatok kivédése tanárának, elmondja, hogy mikor a tanár úr gyakorlatot akart szerezni, a Fekete-erdőben összetalálkozott egy lénnyel, ami teljesen megváltoztatta őt. Vajon ki lehetett? Csak nem Voldemort? Aki talán Mógus turbánjában lakik? Mert igen, az írónő erre is tett egy-két utalást.

via GIPHY

A jóslat

Az a bizonyos jóslat, ami az ötödik részben megváltoztatta Harry sorsát, vagyis a kis túlélő megtudta: nem élhet az egyik, míg él a másik. Ezt a próféciát Trelawney professzortól tudjuk, aki már az Azkabani fogolyban is megvillantotta a jóstudományát. Amikor Harry elmesélte a fura élményét Dumbledore-nak, ő elmesélte a fiúnak, hogy ezzel már két igazi jóslatot is mondott a tanárnő. 

via GIPHY

Makesz/Féregfark

Peter Pettigrew, azaz Féregfark egész végig Ron kisállata volt, Makesz! Ez a hatalmas leleplezés sem kellett volna meglepetésként érjen, ha tudod, milyen nyomokra kell felfigyelned. Az egész harmadik rész folyamán az írónő állandóan kihangsúlyozta, milyen sokat fogyott Ron patkánya, mennyire hullik a szőre és úgy általában milyen szörnyű rossz passzban van. Sőt, ezen kívül Makesz extra öreg volt és semmilyen varázsképessége nem volt – már azt leszámítva ugye, hogy valójában egy animágus varázslóról beszélgetünk.

via GIPHY

Horcruxok

A horcruxokat Rowling nem csak úgy hasraütés-szerűen találta ki a Félvér herceg írása közben. Már jóval korábban megvolt az ötlet, és már a Főnix Rendjében elkezdte elrejteni a jeleket. Emlékszel arra, amikor a banda a Black-házat takarítja, hogy az élhető bázis legyen a Rend számára? Ginny az egyik dobozban talált egy nyakláncot, aminek a medálját senki nem tudta kinyitni – így kiselejtezték. De nemcsak Mardekár nyaklánca az egyetlen horcrux, amivel már jóval a hetedik rész előtt találkozunk! Harry ugyanis Holloháti diadémját használja a Félvér herceg eldugott könyve rejtekhelyének megjelölésére.

via GIPHY

Piton, a kettős ügynök

Az egész sorozat egyik legnagyobb fordulata az volt, amikor kiderült: Piton végig Dumbledore-hoz hűséges kettős ügynökként működött. De mint tudjuk, Rowling ezt is a legelejétől fogva tudta (az infót pedig továbbadta Alan Rickmannek, aki végig így alakította a bájitaltan tanárt). Viszont a nyomokat csak a hatodik résztől kezdte el adagolni az írónő. Főleg abból találhatod ki a csavart, amikor Dumbledore azt magyarázza Harrynek, Piton mennyire kiakadt, amikor megtudta, hogy Voldemort úgy értelmezte a jóslatot, hogy Potterék jelentik számára a veszélyt.

via GIPHY

Még több

Te Te Te