Ezért alszanak külön a japán házaspárok – nagyon jó okuk van rá

Lehet, hogy nekik van igazuk?

Ezért alszanak külön a japán házaspárok – nagyon jó okuk van rá

A japán házaspárok, annak ellenére, hogy arrafelé elég kicsi egy átlagos lakás, mindent megtesznek annak érdekében, hogy külön szobában, de legalább külön ágyban alhassanak. Nem, ennek nem az az oka, hogy nem szeretik egymást vagy válni akarnak. Egyszerűen úgy gondolják, ez így egészséges és jó mindkét félnek. Jöjjenek az érveik, amiket te is imádni fogsz, az tuti!

Más a ritmusuk

A japánokról sokan tudják, hogy elképesztően sokat dolgoznak, fontos számukra a karrier. Gyakori azonban, hogy eltérő ritmusban, beosztásban dolgoznak a házaspár tagjai. Ilyenkor jól jön a külön ágy vagy szoba, hiszen, ha későn érnek haza, jó eséllyel nem ébresztik fel a másikat, ahogy reggel sem, ha korábban kel kelniük. Így mindketten nyugalomban és jól alszanak.

A babák az anyjukkal alszanak

A japánok úgy gondolják, a babáknak az a jó, ha az anyukájukkal alhatnak. Ezt amúgy több kutatás is alátámasztotta, a kicsik elvileg sokkal mélyebben, nagyobb nyugalomban, megfelelő szívritmussal alszanak ilyenkor, nappal pedig kiegyensúlyozottabbak, kevésbé hisztisek. Szóval, ha baba születik a családban, a férj eldöntheti, hogy ő is velük alszik-e vagy esetleg külön, hogy a munkában ne legyen állandóan kimerült.

A békét szeretik

A legegyszerűbb ok a külön alvásukra amúgy az, hogy így nem kell szenvedniük a másik horkolása, rugdosása miatt, háborítatlanul alhatják végig az éjszakát, reggel pedig boldogan bújhatnak össze. Azért ez nem hangzik olyan rosszul, igaz?

Via Bright Side

Még több

Te Te Te