Eddig rosszul tároltad a jégkrémeket?

Ez a trükk megváltoztatja az életed! Na jó, nem, de legalább megmenti a fagyidat!

Eddig rosszul tároltad a jégkrémeket?

Megvan az a jelenség, amikor kiveszed a kedvenc fagyidat a mélyhűtőből, de a teteje tiszta jeges? Ez az úgynevezett freezer burn, amit mostantól egyetlen apró trükkel kivédhetsz!

Egy ausztrál nő osztotta meg a Daily Maillel a zseniális life hacket, ami megvédi a jégkrémeidet a kristályosodástól. Ha falatozás után fejjel lefelé teszed vissza a fagylaltos poharat, akkor a félig elolvadt fagyi rácsöpög a doboz fedelére, ahol kisebb eséllyel rontja el a hidegen megmaradt részeket. Arra azért mindenképpen figyelj oda, hogy jó erősen zárd le a dobozt, nehogy a vége egy hatalmas, ragacsos káosz legyen!

A másik trükk, amit megosztott, ugyancsak szuperegyszerű: szimplán csak fogja a pálcikás jégkrémeket és fagyikat, és egy zárható zacskóba teszi őket. Ezáltal biztosítja, hogy ne fagyjanak kőkeményre, és úgy hűljenek le, hogy közben puhák is maradnak. És ha igazán sarkvidéki hőmérsékletű édességre vágysz, akkor a mélyhűtő belsejébe helyezd a dobozokat. Így a meleg levegő nehezebben éri el őket, amikor kinyitod a fagyasztó ajtaját.

via GIPHY

Még több

Te Te Te