Az Instagramnak is van már saját TikTokja

Riválist kapott az applikáció?

Az Instagramnak is van már saját TikTokja

A TikTok napjai – legalábbis Amerikában – nagyon úgy tűnik, hogy meg vannak számlálva, Donald Trump ugyanis be akarja tiltani az alkalmazást. De nem kell aggódni, nagyon úgy néz ki, hogy az Instagram próbál majd a TikTok helyébe lépni. A cég augusztus elején indította el a Reels nevű funkcióját, ami a TikTokhoz hasonlóan rövid videók készítésére alkalmas.

A Reels-szel is legfeljebb 15 másodperces videókat lehet létrehozni, hasonlóan, ahogy azt már az Instás sztoriknál megszokhattuk, ám a szerkesztői eszközök jóval kifinomultabbak lettek: nemcsak zenéket adhatsz hozzá a klipekhez, hanem le is lassíthatod, vagy fel is gyorsíthatod azokat – így a végeredmény kísértetiesen hasonló lesz a TikTok videókhoz.

A Reels segítségével gyártott klipeket egy külön fül alatt lehet majd megtalálni a Felfedezés menüpont alatt, de akár a saját hírfolyamodba is kiteheted őket.

A Reels inkább még csak egy tesztfázisban fut, az Instagram jelenleg 50 országban tette elérhetővé, köztük az Egyesült Államokban, Japánban, Indiában, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban. És bár az országok pontos listáját egyelőre nem tette közzé a cég, de nagyon reméljük, hogy hamarosan mi itt Magyarországon is találkozhatunk majd ezzel az új funkcióval.

Te örülnél egy ilyen újításnak?

Még több

Te Te Te