2020.08.20.@ 05.08

„Zárva voltak a kórházak, ezért én végeztem a saját abortuszom”

Nem sokkal a járvány miatti lezárások előtt tudta meg, hogy terhes. Elveszítette a munkáját, élelmiszert is alig tudott venni magának, nem volt más választása.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Zárva voltak a kórházak, ezért én végeztem a saját abortuszom”

Esmarie az amerikai Cosmónak mesélte el történetét, miután március közepén kiderült, hogy terhes, nem sokkal azelőtt, hogy a világ leállt volna a koronavírus járvány miatt. Esmarie fősikolás, az órái online folytatódtak, munkáit viszont két különböző étteremben elvesztette, így arra is alig maradt pénze, hogy saját magának vásároljon kaját. Tudta, hogy nem akarja megtartani a gyereket, de közben bezártak az abortuszklinikák is.

A 19 éves Esmarie ehelyett csak egy sürgősségi terhesgondozó központba tudott elmenni, ám ott sem végeztek abortuszt. Megnézték azonban ultrahanggal és elmondták neki, milyen lehetőségei vannak. Ezek a lehetőségek azonban nem tetszettek Esmarie-nak, mert mindössze két választási lehetőség elé állították: megtartja vagy örökbe adja. Örökbe nem akarta adni, mert őt is örökbe fogadták és azt mondta, az nem sült el jól, megtartani pedig nem akarta, mert tudta, hogy anyagilag képtelen lenne rá.

Esmarie-nak évekkel korábban már volt egy abortusza, amit tablettával végeztek el. Az egyiket a kórházban kellett bevennie, a másikat pedig otthonában, de ezt egy másik államban végezték, nem pedig Texasban, ahol akkor tartózkodott.

A fiatal lánynak 6 hete maradt, hogy megoldja magának a dolgot egy úgynevezett abortusz-tablettával, aminek 95%-os a hatékonysága. Ez a tabletta elképesztően népszerű lett a világjárvány alatt – felmérések szerint 27%-kal többen alkalmazták az USA-ban a járványhelyzet alatt, mint bármikor máskor korábban.

Végül sikerült találnia egy klinikát, akik megadták neki a lehetőséget, hogy a tablettát otthonában vegye be, ami 2 hét múlva meg is érkezett hozzá.

A dolog egyszerűnek hangzik, de Esmarie-nak komoly fájdalmai voltak. Alig bírt mozogni, rázta a hideg, fájt a hasa, majd annyira vérzett, hogy végül úgy döntött, a járványhelyzet ellenére kórházba megy, amiben egy barátja segített neki. A kórházban elájult, mindent összevérzett, de végül megműtötték és megmentették az életét.

Esmarie szerint az egyik alapvető probléma az volt, hogy a tablettát tízhetes terhesen vette be, ami ha nem is volt túl késő, de emiatt nem volt túl egyszerű sem a helyzet. A másik, legnagyobb probléma viszont az, hogy a kormány, aki bezáratta az abortuszklinikákat a járványhelyzetre hivatkozva, nem gondolta végig, mekkora bajba sodorja azokat a nőket, akiket így megfoszt az abortusz lehetőségétől.

Címkék: abortusz abortuszklinika egészség járvány kórház koronavírus sürgősségi helyzet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Megtaláltuk a legcsokisabb, mégis legegészségesebb desszertet

Megtaláltuk a legcsokisabb, mégis legegészségesebb desszertet

Ráadásul nevetségesen egyszerű elkészíteni!

Kiderült, milyen gyakran kell lecserélned a párnádat

Persze, hogy többször, mint hinnéd!

Ezek a legnépszerűbb márciusi babanevek

Neked melyik tetszik a legjobban?

Ezekkel a trükkökkel könnyedén irányíthatod az álmaidat

Mostantól te mondod meg, miről szeretnél álmodni!

Az 5 legjobb film ma este a tévében

Kuckózz be a tévé elé és lazíts egy szuper filmmel!

„A koronavírus alkoholistává tett”

Egy húszas éveiben járó lány szomorú története.

Megőrül az internet ezért a desszertért, de te inkább ne próbáld ki!

A TikTok az egyik legmenőbb hely az internet bugyrában, de fontos, hogy bizonyos tartalmakat fenntartásokkal kezelj!

5 hatásos tipp, ha mostanában mindenhez fáradt vagy

Ne hagyd, hogy legyőzzön a tavaszi fáradtság!

Ez az édes tortilla recept tarol most a neten

Gyors, variálható és nagyon finom!

Azonnal ki kell próbálnod a világ legkülönlegesebb hamburgerreceptjét!

Fogadjunk, hogy ezentúl ez lesz a kedvenc kajád!