„Zárva voltak a kórházak, ezért én végeztem a saját abortuszom”

Nem sokkal a járvány miatti lezárások előtt tudta meg, hogy terhes. Elveszítette a munkáját, élelmiszert is alig tudott venni magának, nem volt más választása.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Zárva voltak a kórházak, ezért én végeztem a saját abortuszom”

Esmarie az amerikai Cosmónak mesélte el történetét, miután március közepén kiderült, hogy terhes, nem sokkal azelőtt, hogy a világ leállt volna a koronavírus járvány miatt. Esmarie fősikolás, az órái online folytatódtak, munkáit viszont két különböző étteremben elvesztette, így arra is alig maradt pénze, hogy saját magának vásároljon kaját. Tudta, hogy nem akarja megtartani a gyereket, de közben bezártak az abortuszklinikák is.

A 19 éves Esmarie ehelyett csak egy sürgősségi terhesgondozó központba tudott elmenni, ám ott sem végeztek abortuszt. Megnézték azonban ultrahanggal és elmondták neki, milyen lehetőségei vannak. Ezek a lehetőségek azonban nem tetszettek Esmarie-nak, mert mindössze két választási lehetőség elé állították: megtartja vagy örökbe adja. Örökbe nem akarta adni, mert őt is örökbe fogadták és azt mondta, az nem sült el jól, megtartani pedig nem akarta, mert tudta, hogy anyagilag képtelen lenne rá.

Esmarie-nak évekkel korábban már volt egy abortusza, amit tablettával végeztek el. Az egyiket a kórházban kellett bevennie, a másikat pedig otthonában, de ezt egy másik államban végezték, nem pedig Texasban, ahol akkor tartózkodott.

A fiatal lánynak 6 hete maradt, hogy megoldja magának a dolgot egy úgynevezett abortusz-tablettával, aminek 95%-os a hatékonysága. Ez a tabletta elképesztően népszerű lett a világjárvány alatt – felmérések szerint 27%-kal többen alkalmazták az USA-ban a járványhelyzet alatt, mint bármikor máskor korábban.

Végül sikerült találnia egy klinikát, akik megadták neki a lehetőséget, hogy a tablettát otthonában vegye be, ami 2 hét múlva meg is érkezett hozzá.

A dolog egyszerűnek hangzik, de Esmarie-nak komoly fájdalmai voltak. Alig bírt mozogni, rázta a hideg, fájt a hasa, majd annyira vérzett, hogy végül úgy döntött, a járványhelyzet ellenére kórházba megy, amiben egy barátja segített neki. A kórházban elájult, mindent összevérzett, de végül megműtötték és megmentették az életét.

Esmarie szerint az egyik alapvető probléma az volt, hogy a tablettát tízhetes terhesen vette be, ami ha nem is volt túl késő, de emiatt nem volt túl egyszerű sem a helyzet. A másik, legnagyobb probléma viszont az, hogy a kormány, aki bezáratta az abortuszklinikákat a járványhelyzetre hivatkozva, nem gondolta végig, mekkora bajba sodorja azokat a nőket, akiket így megfoszt az abortusz lehetőségétől.

Címkék: abortusz abortuszklinika egészség járvány kórház koronavírus sürgősségi helyzet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

3 csillagjegy, akit a veszély és a kalandok éltetnek

3 csillagjegy, akit a veszély és a kalandok éltetnek

Vannak, akik mindent ezerszer átgondolnak és folyamatosan a kockázatok elkerülése lebeg a szemük előtt. Nos, ha megtalálod magad ezen a listán, akkor te egyáltalán nem tartozol a biztonsági-játékosok közé!

Ez a 4 csillagjegy egyáltalán nem bírja az egyedüllétet

Tele a naptárad programokkal és amint megebédeltél az egyik barátnőddel, már rohansz is kávézni egy másikkal? Akkor ne lepődj meg, ha szerepelsz a listánkon!

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Bár a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Fekete Özvegy bemutatóját, de végre debütálhatott a mozikban Natasha Romanoff önálló filmje. És mivel Marvelről van szó, biztosan nem lep meg, ha azt mondjuk, ebben is lelepleztek egy hatalmas easter egget.

Unatkozni jó és kell is, de nem mindegy, hogy csinálod

Unatkozni mindenki tud, gondolhatnád, de spoiler: nem így van. Az unatkozás művészet, és ha mesteri szintre fejleszted, egy csomó dolgot nyerhetsz általa.

Végre kiderült, mikor jön a Lucifer 6. évada

Premierdátumot kapott az egyik kedvenc netflixes sorozatod, a Lucifer fináléja!

A lélegzeted is eláll Palvin Barbi fürdőruhás képétől

Palvin Barbi Görögországban nyaral, ahonnan egy gyönyörű és hihetetlenül szexi fürdőruhás fotóval jelentkezett be.

Már a barátai is rettegnek Harry hercegtől

Harry herceg memoárt ír, ami nemcsak a királyi családnál, de a régi barátainál is aggodalomra ad okot: az iskola- és katonatársai is félnek attól, mi kerülhet bele a könyvbe.

3 csillagjegy, aki a legügyesebben helyezkedik

Nem véletlenül olyan ügyesek és sikeresek, ha karrierről van szó, a következő csillagjegyek ugyanis egyenesen zseniálisak, ha helyezkedésről és kapcsolatépítésről van szó.

Nyílt levél az exemhez, aki túl gyáva volt szakítani

Az igazság elviseléséhez bátorság kell, de egy szakításhoz talán ennél is több. Történetünk hőséből viszont ez teljességgel hiányzott – neki szól ez a nyílt levél.

Összegyűjtöttük a legjobb vasárnap esti filmeket

Ne agyald túl ezt az estét, ideje rápihenned a hétfőre, hiszen bizonyára sok dolgod lesz ezúttal is! Dőlj hátra, kapcsold be a tévét és válassz egyet az alábbi filmek közül!

Végre kiderült, Amerika Kapitány szűz-e vagy sem

Végre megválaszolták az MCU egyik legégetőbb kérdését. Na jó, Amerika Kapitány szüzessége nyilvánvalóan nem az, és mégis mindenki tudni akarja rá a választ.

5 fantasztikus film, ha szombat este kikapcsolódnál egy kicsit

Nincs kedved kimozdulni otthonról, mert éppen elég pörgős volt ez a hét? Nyugi, ne agyald túl, csak válassz egy filmet az alábbi listából és vedd a kezedbe a távirányítót!

Ők a legarrogánsabb csillagjegyek az összes közül

Szeretnéd tudni, ki az, akiben annyira túlteng az önbizalom, hogy az sokszor már arroganciában nyilvánul meg? Akkor csekkold le cikkünkben!