Az egész net ezért a bizarr kávéért rajong

Mutatjuk a receptjét is!

Az egész net ezért a bizarr kávéért rajong

Emlékszel, hogy néhány hónappal ezelőtt még a dalgona kávé volt a legmenőbb dolog az interneten? Nos, úgy tűnik, hogy az internet népének gyorsan változik az ízlése, máris itt van ugyanis a legújabb őrület: a maple bacon latte. És igen… az angol nevet olvasva már sejthető, hogy ezúttal egy egészen bizarr kávékülönlegességről van szó. A a maple bacon latte ugyanis nem más, mint egy tejeskávé, amit juharsziruppal, és baconnal, azaz szalonnával ízesítnek… Most lehet, hogy kicsit felfordult a gyomrod, de hidd el, akik eddig kóstolták, mind odáig voltak érte. A következőkben el is áruljuk ennek a kávékülönlegességnek a receptjét, ha megjött hozzá a kedved, kísérletezz vele otthon bátran!

Hozzávalók a szirup elkészítéséhez:

  • 6 csík bacon
  • 1 csésze juharszirup
  • Hozzávalók a kávé elkészítéséhez:
  • 1 csésze tej
  • 0,5 deciliter eszpresszó
  • őrölt fahéj díszítésnek

A szirup elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A bacon helyezd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 15-17 percig, amíg ropogós nem lesz. Ezután a felesleges zsírt egy papírkendővel itasd fel róla és egy vágódeszkén aprítsd fel. A felaprított bacont tedd serpenyőbe, öntsd hozzá a juharszirupot. Először közepesen magas hőmérsékleten kezd el forralni, majd tekerd le alacsonyra a hőfokot és főzd nagyjából 15 percig, addig amíg kicsit be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről és hagyd az így kapott szirupodat 15-20 percig hűlni. (Minél tovább hagyod állni, annál erősebb lesz a szirup bacon íze.) Ezután szűrd le a szirupot és öntsd egy légmentesen záródó edénybe, a kiszűrt bacon darabkákat pedig tedd félre, még szükség lesz rájuk.

A kávé elkészítése:

Ha van tejhabosítód, akkor azzal gőzöld a tejet. Ha nincs, akkor melegíts a tejet a tűzhelyen egy serpenyőben, közepesen alacsony hőfokon és alkalmanként keverd meg, amíg el nem kezd gőzölni. Kézi habverővel kezd el keverni, amíg habozni nem kezd. Egy kávéscsészébe öntsd bele az eszpresszót és adj hozzá két evőkanállal a korábban elkészített baconos juharszirupból, majd öntsd fel az egészet a gőzölt tejjel, a tetejére pedig tegyél tejhabot. A kávéd tetejét díszítheted a korábban félrerakott kandírozott szalonnával és egy kis fahéjjal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joe Ivone (@joeivone) által megosztott bejegyzés, Aug 20., 2020, időpont: 8:01 (PDT időzóna szerint)

Még több

Te Te Te