5 dolog, ami boldoggá teszi a párokat a tudomány szerint

Most végre kiderült!

5 dolog, ami boldoggá teszi a párokat a tudomány szerint

Érzelmi kapocs

Egy kanadai pszichológiai tanulmány szerint azoknál a pároknál, akiknél a kapcsolat legelején nem alakul ki egy erős érzelmi kötődés, sokkal hamarabb szakítanak, mint azok, akiknél ez rögtön megjelenik. Ha azt érzed, hogy olyan, mintha már ezer éve ismernéd a szerelmed, annak ellenére, hogy még csak most kezdtetek randizni, az az érzelmi kapocs erőteljes jele!

Kis dolgok

Több kutatás azt bizonyítja, hogy a mindennapi apró dolgok sokkal nagyobb hatással van a kapcsolatra, mint a nagyobb gesztusok. Azok a párok, akik folyamatosan figyelnek a másikra, sokkal nagyobb eséllyel fognak örökre együtt maradni, és sokkal boldogabbak lesznek együtt, mint azok, akik a hétköznapokon lazára veszik a törődést, és csak évfordulókon, vagy az ünnepekkor tesznek ki magukért.

Neurológia

Helen Fisher antropológus szerint az agy bizonyos részei lépnek működésbe, amikor egy ember maximálisan boldog a párkapcsolatában. Ugyanezek a területek villannak fel az empátiánál, és akkor is, amikor a stresszt kezeljük, ez pedig nem véletlen, hiszen a boldog párkapcsolat alapja az empátia, a másik megértése és a nyugalom.

Boldog párok mindenütt

Több tanulmány is azt bizonyítja, hogy ha kiegyensúlyozott párral, vagy párokkal veszi körül magát két szerelmes, akkor sokkal boldoggabbak lesznek, ráadásul a kapcsolatuk is tovább fog tartani, mintha csak egyedülállókkal tartanák a kapcsolatot.

A veszekedés jó?

Bár sokan félnek a veszekedéstől, és úgy gondolják, hogy az csak ronthat a kapcsolaton, pszichológiai kutatások bizonyítják ennek a teljes ellentetjét. Azok, akik már az elejétől kezdve képesek kimondani, mi bántja őket, és megtanulják kezelni a problémákat, később sokkal könnyebben tudják az ilyen helyzeteket kezelni. A veszekedés tehát végsősoron egy hasznos dolog is lehet, vicces, igaz?

Még több

Te Te Te