Ez a titka, hogy mindig frissen és kipihenten ébredj

Nem megy az elalvás? Folyton felriadsz? Másnap hasogat a fejed és nem tudsz koncentrálni semmire? No para, a tippjeinkkel legyűrheted az alvásproblémádat!

Ez a titka, hogy mindig frissen és kipihenten ébredj

Sokszor nehezen alszol el, az éjszaka közepén pedig felriadsz, pedig nincs rá semmi okod? Fogadjunk, hogy ilyenkor ráadásul még órákig nem tudsz visszaaludni, ami nagyon durván rányomja a bélyegét a következő napodra. Hiszen ki tudna ilyen kialvatlanul helytállni a suliban vagy a melóhelyen? Ne csüggedj, van pár tippünk arra, hogyan lehetsz túl az alvásproblémádon.

Legyen rend az ágyad körül

Az első és legfontosabb, hogy rendezett legyen a környezet, ahol alszol. Ha minden tele van szennyessel, piszkos edényekkel, kávésbögrével meg nasis zacsikkal, kizárt, hogy jól tudsz majd aludni. Már az is stresszes, ha ezt végiggondolod, nem? Tudod, ha kívül rend van, akkor belül is!

A hálószobában tilos a meló!

Nagyon fontos alapszabály a jó alváshoz, hogy tudatosítsd magadban, ez a helyiség a pihenésé és a relaxációé. Ne dolgozz az ágyban fekve, ha gyereked vagy kistesód van, ne hagyd, hogy játszóteret csináljon a szobából. Hidd el, megéri szétválasztani ezeket a dolgokat!

Megnyugtató illatok

Az emberi elme különös, kiszámíthatatlan módon működik, egyáltalán nem biztos, hogy meg tudod fejteni, éppen miért nem hagy aludni, miért nem csendesül el. A megnyugvásban azonban sokat segíthetnek bizonyos illatok, párologtass illóolaj formájában egy kis levendulát, kamillát, de kipróbálhatod a füstölőzést is, hátha az jön be neked. Az illatgyertyák szintén jók lehetnek, ráadásul közeleg az ősz, mindjárt indul a szezonjuk!

Ágyazz be!

Igen, tudjuk, ez pont úgy hangzott, mint, amikor anyukád szól rád, de hidd el, nem véletlenül mondja! Egyrészt tudományos tény, hogy azok, akik reggel bevetik az ágyat maguk után, produktívabbak lesznek a nap folyamán, másrészt nem jobb érzés este pihe-puha és rendezett kuckóba bújni?

Esti rutin

Oké, spontán és szabad lélek vagy, aki nem szereti a monotonitást, mert rémesen unalmasnak tartod, de nem lenne jó kipihenten ébredni? Na, ugye! Ebben az esetben viszont kénytelen leszel bevezetni néhány új szokást az életedbe. Minden este ugyanakkor menj lefeküdni, előtte pár órával már ne netezz se a gépen, se a telón, sőt, tévét se nézz! A zene az egyetlen, ami ilyenkor szóba jöhet, de ebből is nyugisat válassz. Így elérheted, hogy az elméd szép lassan megnyugodjon, aminek köszönhetően villámgyorsan álomba merülsz majd.

Még több

Te Te Te