2020.08.28.@ 11.08

Sikerülhet teljesen elfelejteni az első szerelmedet? Ez a szakértők válasza!

Nyugi, van remény!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sikerülhet teljesen elfelejteni az első szerelmedet? Ez a szakértők válasza!

Nem hiába szól annyi könyv és romantikus film az első szerelemről! Az első romantikus élmények nyomot hagynak az emberben, olyannyira, hogy akár még a későbbi párkapcsolatainkat is meghatározhatják. De ha ennyire fontos szerepet játszik az első szerelem az életünkben, vajon sikerülhet valaha is teljesen elfejtenünk?

A kérdést az Elite Daily magazin boncolgatta, és a témában Denna Babul, párkapcsolati szakértőt is megkérdezték. A szakértő szerint több oka is lehet annak, hogy az emberek túlságosan ragaszkodnak az első szerelmükhöz. Mivel ez az első szerelem általában a pubertás korban történik, a folyamatos hormonális változások miatt ebben az időszakban sokkal intenzívebben éljük meg az érzéseinket – így a szerelmet is. A kamaszkori első szerelemnél szinte nincs elsöprőbb érzés, csak keveseknek adatik meg, hogy idősebb korban is átéljenek is erős érzelmeket, így hát vannak, akik túlságosan is ragaszkodni kezdenek az első, idealizált szerelemhez.

Másrészt pont azért marad meg jobban bennünk az első szerelem emléke, mert hát, ez az első ilyen tapasztalásunk. Életünk első alkalmai – legyen bármiről is szó – sokkal jobban belevésődnek az emlékezetünkbe, és gyakran végig kísérnek egész életünkön át.

Miért olyan nehéz elfelejteni az első szerelmet?

Te is rajtakaptad már magad, hogy jelenlegi pasidat gondolatban az első szerelmedhez hasonlítgatod? Nyugi sokan csinálják ezt, pedig a szakértő szerint nem feltétlenül okos dolog. Az első szerelmet ugyanis az agyunk az idő múltával hajlamos túlságosan is megszépíteni. Lehet, hogy az első szerelmeddel valójában egy se veled se nélküled kapcsolatban voltatok, visszatekintve azonban rózsaszín ködben fogod látni a szerelmeteket és csak a jóra fogsz emlékezni.

A szakértő szerint, ha valaki nehezebben tudja elengedni az első szerelme emlékét, annak érdemes egy kis önvizsgálatot tartania. Denna Babul szerint azok hajlamosabbak ragaszkodni a múlthoz, akiknek jelenlegi szerelmi élete boldogtalanabb, akik a családi vagy párkapcsolati életükben szeretethiánnyal küzdenek. A múltat tehát úgy lehet elengedni, ha a jelen problémáin kezdesz el dolgozni és arra törekszel, hogy a mostban is jól érezd magad.

Címkék: első szerelem felejtés kapcsolat pszichológus szakértő szerelem

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

7 dolog egy CV-ben, amitől minden HR-es kiborul, és nem is tudsz róla

7 dolog egy CV-ben, amitől minden HR-es kiborul, és nem is tudsz róla

Az önéletrajzod a legjobb barátod lehet – de ha nem figyelsz, és vele együtt nem követed a trendeket, könnyen elhasalhatsz jelentkezéskor. Még akkor is, ha egyébként tökéletes jelölt lennél.

3 trükk, ami garantáltan segít az elalvásban

Sokat forgolódsz az ágyadban álmatlanul éjszakánként? Segítünk, csekkold le a tippjeinket!

6 csodás tetkó, ha a testvéreddel közösen varratnál

Mutatjuk a legszuperebb inspirációkat!

Kipróbáltam 3 sütés nélküli desszertet, elárulom, érdemes-e próbálkoznod velük

Fél óra alatt készítenél valami finomat? Mutatjuk, mibe érdemes belefognod!

Nincs most népszerűbb a minimalista sütiknél – de mi a titkuk?

Gyönyörűek, finomak és előremutatóak. Kell ennél több?

3 csillagjegy, aki mindig győzelmet arat

Ha ez a horoszkópod, mindent megteszel a győzelemért - és sikerrel is jársz!

Ellopták Lili Reinhart személyazonosságát!

Több interjút is adtak a nevében.