3 koktél, amit ki kell próbálnod ősszel

Ki mondta, hogy csak a tengerparton esik jól egy fincsi koktél? Mutatjuk a legizgalmasabb őszi variációkat!

Almabor Mimosa

El sem hiszed, mennyire egyszerű ez a koktél, mégis az íze tökéletesen hozza az őszt!

Hozzávalók:

  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. őrölt fahéj
  • 1  bögre almabor
  • 1 üveg prosecco

Elkészítés:

A cukrot és a fahéjt keverd össze. A poharak szélét vizezd be és mártsd a fahéjas cukorba. Öntsd fel 1/4-ig almaborral a poharakat, majd jöhet bele a prosecco. Akár még almaszeletekkel és felturbózhatod. Csin-csin!

US Getty Images

Tökös fűszeres

Bírod a különleges, csípős ízeket? Akkor ez a mix lesz a neked való!

Hozzávalók:

  • 6 cent gyömbéres vodka (használhatsz sima vodkát és gyömbérlevet)
  • 1,5 cent lime lé
  • 3 cent sütőtökpüré
  • 1 tk. mézszirup (víz+méz 1-1 arányban keverve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy marék jéggel rázd össze alaposan egy shakerben. Szinte bármilyen pohárba kitöltheted, bármiben jól mutat, főleg ha díszíted narancs- vagy lime karikával. Az ízt pedig tovább turbózhatod egy kevés szénsavas gyömbéres üdítővel vagy gyömbér sörrel is!

US Getty Images

US Getty Images

Almáspite shotok

Előre szólunk, nagyon ütős koktélról van szó!

Hozzávalók:

  • 1 1/2  bögre bourbon whiskey
  • 1 zöld és 1 piros alma felkockázva
  • 3 kockacukor
  • 1 egész szerecsendió
  • 1 friss gyömbér
  • 4 fahéjrúd (+ a díszítéshez)

Elkészítés:

Öntsd egy nagy befőttesüvegbe a whiskey-t, dobáld hozzá az almakockákat és a fűszereket. Hagyd 2-4 napig összeérni. Szűrd át a keveréket, majd hűtsd le. Whiskey-s poharakban, 1-1 fahéjrúddal szervírozd.

US Getty Images

Még több

Te Te Te