Ez az oka, hogy a saját Insta-sztoridat is nézegeted

Valld be, hogy te is rendszeresen ezt csinálod!

Ez az oka, hogy a saját Insta-sztoridat is nézegeted

Fogadjunk, hogy extra sok időt töltesz az Instagramon, de ilyenkor nem csupán mások posztjaival foglalkozol. Ha úgy érzed, hogy a feed végére értél, szinte biztos, hogy gyorsan belépsz a sztoriba, amit kábé három órával korábban posztoltál. Ilyenkor nézegeted a képet, valamint azt is csekkolod, eddig ki nézte meg, illetve ki reagált rá.

Van emiatt egy kis bűntudatod? Ne aggódj, nincs veled baj, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy nárcisztikus lennél. Sőt, a pszichológus szerint az ellenkezője a valószínűbb.

„Azért nézzük vissza a kitett sztorijainkat, hogy lássuk, ki nézte meg, vagyis ki az, akit érdekelt. Ebben az értelemben ez segít, hogy úgy érezzük, jobban kapcsolódunk másokhoz. Az emberi lények természetükből fakadóan törzsiek. Nagyon erős a vágy bennünk, hogy kapcsolódjunk, hogy úgy érezzük, elfogadnak minket” – fejtette ki az amerikai Cosmónak Dr. Elena Touroni pszichológus, majd folytatta.

„A régi időkben a helyed biztosítása a törzsben életbevágóan fontos volt a túléléshez. Ezért olyan erős a vágy a beilleszkedésre ma is. Ez régen élet-halál kérdése volt” – tette hozzá, majd elmondta, ez a viselkedés amúgy nem a nárcisztikus emberekre jellemzőbb, inkább azokra, akik bizonytalanabbak, akiknek alacsonyabb az önbizalma, hiszen ők extra sok pozitív megerősítést igényelnek a mindennapokba.

Baj akkor van, ha visszaigazolás nélkül nem érzed magad boldognak, ha függsz attól, mennyien látták és reagáltak a sztorijaidra.

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te