Végre kiderül, miért fázol mindig

A barátnőid közül te vagy az egyetlen, aki mindig fázik? Mindegy, hogy 25 fok van és süt a nap, te dideregsz? Ez lehet rá a tudományos magyarázat!

Végre kiderül, miért fázol mindig

Ha gyakran veszed észre magad körül, hogy te vagy az egyetlen, aki fázik, ráadásul különösebb okod nincs rá, mert megfelelően vagy felöltözve, érdemes átgondolnod pár dolgot. Az amerikai Cosmo megkérdezte a témában Jason Briggs személyi edzőt, aki részletesen elmondta, mi állhat a háttérben.

„A hipotalamusz – az agy azon része, ami a testhőt szabályozza – különböző üzeneteket küld a testrészeidnek arra vonatkozóan, hogy hűtsék vagy fűtsék magukat. Ez egy nagyon elfoglalt része az agynak, a hormonok kibocsájtását is ez szabályozza, az étvágyat, az érzelmi reakciókat, sőt a szexuális viselkedést is” – kezdte Jason, aki hozzátette, éppen ezért az említett problémán életmódváltással lehet a legkönnyebben segíteni.

A megfelelő táplálkozás, a jó alvás, valamint a rendszeres testmozgás például hosszútávon megoldás lehet. Arról azonban érdemes tudni, hogy a nők alapvetően fázékonyabbak a férfiaknál.

„Egy 2015-ben, a Nature magazinban megjelent tanulmány szerint míg a férfiak körülbelül 22 fokban érzik magukat a legjobban, a nőknek pár fokkal több kell, nagyjából 25 fokban érzik ugyanolyan jól magukat” – tette hozzá Jason.

Probléma lehet még a vashiány, amit nőknél az erős havi vérzés okozhat, illetve a B vitaminok hiánya. Szóval ezekre is érdemes fokozottan ügyelned, ha fázékony vagy.

Még több

Te Te Te