A Szex és New York sztárja is kiakadt J. K. Rowlingra

Cynthia Nixont különösen személyesen érintették az írónő szavai.

A Szex és New York sztárja is kiakadt J. K. Rowlingra

J. K. Rowling botránya tovább folytatódik: miután néhány tweetje miatt transzfóbnak nevezték és a Harry Potter-sztárjai is elhatárolódtak tőle, majd a legújabb könyve kapcsán újra fellobbantak az indulatok, most a Szex és New York színésznője is kiállt az írónő ellen.

Cynthia Nixont különösen rosszul érintették Rowling megjegyzései, miután 23 éves fia is transznemű.

„Nagyon fájdalmas volt számára, amit a kedvenc írónője mondott, hiszen szinte az egész gyerekkora a Harry Potter körül forgott. Harry Potter-rajongó család vagyunk. A könyvek, eddig úgy tűnt, azokat az embereket támogatja, akik különböznek a többségtől, ezért az, hogy ő kiválassza ezt a csoportot, akik nyilvánvalóan különbözőek az átlagtól és tagadja a létezésüket…egyszerűen érthetetlen. Tudom, hogy úgy érzi, ezzel a feminizmust támogatja, de akkor sem értem”– mondta a sztár az Independent magazinnak.

Rowling korábban egy hosszú esszében védte meg az álláspontját, és kifejtette, mennyire rosszul esett neki, hogy a transzneműeket kizáró feministának bélyegezték.

„Aggaszt, hogy egyre több fiatal lány kíván nemet váltani, és az is, hogy egyre nő azok száma, akik visszatérnének az eredeti nemükhöz, mert már megbánták a lépéseket, amiket tettek – ez néhány esetben visszafordíthatatlan nemváltó műtétet és a termékenységük elvesztését jelenti”– olvasható az írásban.

Az írónő azt a meggyőződését is kifejtette, hogy a transzneműség választás – ha később született volna, elmondása szerint, ő is férfivé akart volna válni.

„A transz férfiak írásai egy jelentősen érzékeny és okos emberek csoportját fedik fel. Minél többet olvastam a nemi identitásuk problémáiról, a szorongásról, a tudathasadásról, az étkezési zavarokról, az öncsonkításról és öngyűlöletről, annál inkább elgondolkoztam azon, hogy ha 30 évvel később születek, talán én is megpróbálkoztam volna a nemváltással. A nőiségtől való szabadulás túl vonzó lett volna. Súlyosan kényszerbeteg voltam tinédzserkoromban. Ha találtam volna egy közösséget és szimpátiát online, amit a közvetlen környezetemben nem, úgy hiszem, meggyőzhettek volna, hogy azzá a fiúvá váljak, akiről az apám nyíltan kimondta, hogy jobban szeretett volna.”

Te melyik táborral értesz egyet a vitában?

Még több

Te Te Te