Ezt árulja el a személyiségedről, hogy az ágy melyik oldalán alszol

Volt már veled olyan, hogy reggel az ágy másik oldalán ébredtél? Ezeken a napokon morcosabb voltál? Ha igennel válaszoltál, olvass tovább, mert megvan a magyarázat!

Ezt árulja el a személyiségedről, hogy az ágy melyik oldalán alszol

Nincs olyan ember, aki egyformán jól alszik az ágy jobb és bal oldalán, ennek pedig oka van, ami az eltérő személyiségekben keresendő. A brit Cosmó ezért felkérte Hope Bastine pszichológust és alvás szakértőt, árulja el, mi a pontos magyarázat erre.

„Bal lábbal kelt ki az ágyból” – szokták mondani, ennek a kifejezésnek pedig angolul is létezik egy változata. Hope szerint ez arra utal, hogy az emberre tényleg hatással van az, ha nem az ágy számára „jó” oldalán ébred, hiszen ez azt jelenti, az alvása nem volt egyenletes, kielégítő. Ez lehet az egész napos morcosság oka.

Bár a kifejezésben a bal oldal szerepel, mint bűnös, a valóság ezzel szemben az, hogy azok, akik az ágy bal oldalán alszanak, vagyis onnan is kelnek ki reggel, játékosabbak és lazábbak, mint a jobb oldalon alvók.

„Egy kutatás szerint azok, akik az ágy bal oldalán alszanak, általában vidámabbak, mint a jobb oldalon alvó párjuk. Ez a pozitív hozzáállás segít a balosoknak, hogy könnyebben megbirkózzanak, mondjuk a sok munkával. Ez azt jelenti, őket egy stresszes nap egyszerűen kevésbé viseli meg. Azok, akik a bal oldalon alszanak, általában nyugisabbak és magabiztosabbak, mint a másik oldalon alvó” – tette hozzá Hope.

Mit gondolsz, igaza van?

Még több

Te Te Te