Nincs most menőbb ennél a fánknál!

Tökéletes recep hűvös őszi reggelekre.

Nincs most menőbb ennél a fánknál!

Hozzávalók:

  • 2 bögre alma cider
  • 3 bögre liszt
  • 1/2 bögre teljes kiörlésű liszt
  • 2/3 bögre barna cukor
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliáscukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1-1 csipet kardamom, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
  • 2 nagy tojás
  • 6 evőkanál olvasztott vaj picit visszahűtve
  • olaj sütéshez
  • fahéj+cukor a díszítéshez

Elkészítés: 

  1. Egy kis lábosban forrald fel a cidert, nagyjából addig főzd, míg a felére nem csökken ránézésre a mennyisége.
  2. A liszteket, cukrokat, szódabikarbónát, sütőport, sót és fűszereket keverd össze egy nagy tálban.
  3. Egy másik tálban verd fel a tojást, keverd hozzá az olvasztott vajat és az almabort. Végül adagold hozzá a lisztes keveréket és dolgozd össze.
  4. A tésztát fóliázd le és dobd be a hűtőbe amíg megszilárdul, kb. egy órára.
  5. Formázz belőle golyókat, lapítsd ki kicsit, majd süsd ki olajban. Csöpögesd le egy konyhai törlőn, végül forgasd meg fahéjas cukorban.

Tipp: Sütőben is elkészítheted! Ilyenkor a tésztát jobb folyósabbra hagyni, ezért 1 dl tejjel lazítsd fel. Nem szükséges hűteni, rögtön kanalazd fánk sütőformába, süsd 180 fokra előmelegített sütőben míg aranybarnák nem lesznek (kb 10-15 perc). A kihűlt fánkokat mártsd olvasztott vajba, majd forgasd meg fahéjas cukorban.

 

US Getty Images

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te