4 apróság, amitől bizonyítottan jobb lesz a kedved

Most, hogy itt az ősz, jobb, ha betárazol boldogság trükkökből!! Mutatjuk, nálunk mi az, ami mindig beválik!

4 apróság, amitől bizonyítottan jobb lesz a kedved

A zene? Az kell!

Tudtad, hogy napi 5 perces összeállítás a kedvenc számaidból is szuper hatással lehet a hangulatodra? A dolog kémiája a következő: az agyad jutalomközpontjában erősödik a véráramlás, azon a helyen viszont csökken, ahol a félelmeink születnek. A kutatások szerint az is fontos, hogy ne csak boldog partihimnuszt hallgass, hanem legyenek köztük olyanok is, amik segítenek a feszkó levezetésében, vagy egy szakítás meggyászolásában. A napi ajánlott zeneadag egyébként 78 perc, amiben arányosan oszlik el a boldogságot okozó, relaxációban és koncentrációt segítő, dühöt kezelő, és lelki sérelmeken átsegítő műfajú zenék.

via GIPHY

Nagy öleléééés!

Hogy mire elég 20 másodperc? Ha ölelésről van szó, arra mindenképpen, hogy elszabaduljon a testedben az oxitocin, csökkenjen benned a stresszérzet, és újra rátalálj az erődre. A szeretethormon ráadásul erősíti a kötődést benned és a másikban, legyen szó a pasidról, az anyukádról, vagy a legjobb barátodról.

via GIPHY

Vigyázz, kész, fényezz!

Fun fact: a boldogságmarketing őshazájában, vagyis Dániában égetik el a legtöbb gyertyát Európában. Egészen konkrétan 6 kiló gyertyaviaszt tapsolnak el egyenként. Ők ugyanis a fényhez, a világossághoz – amiből ugye nem jutott nekik túl sok – kötik a boldogságérzetüket, a meghitt hangulatot, vagyis a Hyggét. Főleg a hűvösebb hónapokban kapcsolnak rá a gyertya-trükkre, szóval egy kis Instant-boldogságért koppintsd őket, és szerezz be néhány fincsi illatgyertyát a lakás minden pontjára. 5 millió ember nem tévedhet ekkorát!

via GIPHY

Elő a zsepivel!

Érezted már valaha egy kiadós sírás után, mintha kissé elzsibbadt volna a tested? Na ezért az érzésért, és amit közben a szervezetedben idéz elő sem szabad visszatartanod a sírást! Egyfelől az emberi könnycsepp stresszhormont és toxint tartalmaz, ami pityergéssel egészen egyszerűen kiürül a szervezetből, miközben egy alapos sírás endorfint és oxitocint szabadít fel benned. Mindezt azonban nem kapod meg, míg meg nem engeded magadnak, hogy egy pillanatra levedd a koronát és pityeregj kicsit.

via GIPHY

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te