Eddig rosszul csináltad a teát, és nem is tudtál róla

Egy apróság van, amire érdemes odafigyelni.

Eddig rosszul csináltad a teát, és nem is tudtál róla

Biztos te is úgy vagy vele, hogy ahogy hűl a levegő, úgy esik egyre jobban egy forró csésze tea. De tuti, hogy helyesen készíted a forró italt? Ennek járt utána az egyik legszenvedélyesebb teafogyasztó nemzet lapja, a Daily Mail. Martin Isark profi ital- és ételkóstoló (igen, ilyen is van!) árulta el az olvasóknak, hogy  legtöbben bizony elkövetnek egy nagyon csúnya hibát. Nagyjából a menet a következő: felteszed főni a vizet, közben előkészíted a csészét, amibe belehelyezed a teafiltert. Miután felforrt a víz, kiöntöd a csészébe, és egy kis cukorral/édesítővel/mézzel édesíted. Utolsó lépésként megvárod, míg letelik az áztatási idő, és kidobod a filtert.

Neked sem tűnt fel a hiba, ugye?

via GIPHY

Pedig Martin szerint teljesen más ízt ad a teának, ha forralt vízzel öntöd le. A szakértő szerint hagynod kellene, amíg nagyjából 80 fokosra hűl. A forralás csak egy megmaradt szokás abból az időből, amikor nem volt biztonságosan fogyasztható a víz: Itt az ideje megdönteni a mítoszt, miszerint forralt vizet kell használni. A túl meleg víz megöli az ízélményt, száraz és erős teát hagyva maga után. A forralt víz és a túl sokáig áztatott filter miatt olyan lesz, mintha káposztalevet innál – mondja a szakértő.

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te