2020.10.06.@ 06.10

Így készül az ősz legfinomabb sajttortája

Egyszerű megcsinálni, ellenállni neki viszont annál nehezebb!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így készül az ősz legfinomabb sajttortája

Az ősz legmenőbb desszertjeit már elhoztuk neked, amik tökös, almás és fahéjas pitéből, fánkocskából vagy cookie-ból álltak. Hogy fokozzuk az élvezeteket, itt egy újabb mennyei desszert, ahol ezúttal a tejszínes-vajas karamell és a pekándió kerül a középpontba. Most olyannyira komolyan vettük a feladatot, hogy el is készítettük és le is teszteltük az isteni sajttortát, hogy tutira menjünk a minőségben. Nyugi, ez nem a vízgőzös változat, így kezdőként is simán belevághatsz!

Amire szükséged lesz

Kekszes alap:

  • 9 db zabkeksz, ami nagyjából 120 g-nak felel meg
  • 50 g darált pekándió
  • 40 g olvasztott vaj

Tészta:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g barna cukor
  • 2 evőkanál vanília aroma
  • 4 tojás

Topping:

  • 130 g pekándió
  • 40 g olvasztott vaj
  • 100 g barna cukor
  • 80 g habtejszín

Így készül

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és bélelj ki egy 20-22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
  2. Törd apróra a zabkekszet, add hozzá a darált pekándiót, majd öntsd le az egészet az olvasztott vajjal. Ezt az alapot nyomkodd a forma aljára.
  3. Konyhai robotgéppel keverd egyneművé a krémsajtot, a barna cukrot és a vanília aromát, majd egyesével a tojásokat is adagold hozzá és keverd el.
  4. A krémsajtos egyveleget öntsd a kekszalapra, és finoman ütögesd meg a formát, hogy a levegőbuborékoktól megszabadulj.
  5. Süsd a tortát 40-50 percen keresztül, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Hagyd a sütőben kihűlni.
  6. A topping elkészítéséhez melegítsd elő a sütőt 150 fokra és pirítsd benne a pekándiót 8 percen keresztül. A karamellhez először a cukrot melegítsd alacsony lángon, míg el nem éri a kívánt barnaságot, majd húzd le a tűzről. Amikor már nem tűzforró, mehet bele a vaj, és lassan a tejszín is. Forrald egynemű öntetté, majd szórd bele a megpirított pekánt. Hűtés után adagold a tortára, majd pihentesd egy estén keresztül a hűtőben (ha nem bírod ki, várj legalább 3 órát).

Fotó: Gasko Bianka

Címkék: desszert finom kipróbáltuk könnyű sajttorta mennyei desszert őszi desszert pekándiós sajttorta recept sajttorta

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Tippelj, mennyibe kerültek Meghan ékszerei és ruhái az új fotóján!

Tippelj, mennyibe kerültek Meghan ékszerei és ruhái az új fotóján!

Annyit elárulunk, hogy szép kis vagyonról van szó…

Ezt árulja el a személyiségedről a kedvenc kiegészítőd

Hajcsat, fülbevaló, vagy egy méretes sál – melyik az, ami mostanában a szetted alaptartozéka?

„Így bíztam meg újra a pasimban, miután megcsalt”

Mindkét félnek dogoznia kell a kapcsolaton egy ilyen törés után...

Ezért hiszi mindenki, hogy Kylie Jenner újra összejött az exével

Oké, ez most már tényleg elég gyanús...

4 jel, hogy megtaláltad a Nagy Ő-t

Ha ezeket kipipálhatod, nagy eséllyel kezdheted szervezni az esküvőt!

OMG: Halsey teljesen kopasz lett!

Nem csak photoshop, és nem is maszkmester munkája, ez teljesen komoly.

Ilyen ex vagy a csillagjegyed szerint

A horoszkópod erre is választ ad.

8 trendi ruha 12 ezer forint alatt, amit ősszel is hordhatsz

Ki mondta, hogy a hűvösebb szezonban el kell rejtened a lábaidat?

Ettől a hírtől minden Harry Potter rajongó eldobja az agyát!

Végre megtörténik az, amire évek óta várunk?!

Újabb képek kerültek elő Lily Jamesről és Dominic Westről

Ezeken is határozottan úgy tűnik, hogy elég közel kerültek egymáshoz.