Így javítsd meg az iPhone-od, ha belassult az utolsó frissítés óta

Lefagy, lemerül, akadozik… Ismerős?

Így javítsd meg az iPhone-od, ha belassult az utolsó frissítés óta

Bár a szoftverfrissítések célja elvileg az, hogy az iPhone-od hatékonyabban és gyorsabban működjön, mégis megeshet, hogy pont ennek az ellenkezője fog történni. Így volt az a legújabb iOS 14-es frissítéssel is, aminek telepítése után rengeteg felhasználó arról kezdett panaszkodni a neten, hogy nem tudja normálisan használni a telóját. Elmondásuk szerint az alkalmazások lassabban töltődnek be és gyakrabban fagynak le, de az is feltűnt nekik, hogy az akksi is sokkal gyorsabban merül. Tudjuk jól, hogy egy belassult mobil mennyire idegesítő tud lenni, úgyhogy most a segítségedre sietünk. Ha te is észrevetted, hogy az iPhone-od nem úgy működik, ahogy kellene, akkor próbáld ki az alábbi trükköket:

  • Frissítsd az alkalmazásokat! Ha az alkalmazások nem működnek megfelelően a friss operációs rendszerrel, akkor érdemes lecsekkolnod, hogy maguk az appok vajon a legfrissebb verzión futnak-e. Ha van lehetőséged, frissítsd őket!
  • Szabadíts fel tárhelyet! Sokszor az is segíthet a belassult telefonon, ha törlöd róla a felesleges dolgokat (például azt a sok-sok képernyőfotót, amire valójában semmi szükséged nincs). Amint több tárhelyed lesz meglátod, gyorsabban is fog működni.
  • Állítsd le a háttérben futó alkalmazásokat! Úgy érzed, hogy az utóbbi időben nem bír annyit az iPhone-od akkumulátor-ügyileg, mint azt korábban megszoktad? Könnyen lehet, hogy a problémádat egy háttérben futó energia- és processzorzabáló app okozza, így érdemes mindent leállítani. De amúgy a legokosabb, ha tényleg csak azok az alkalmazások vannak a telódon, amiket használsz. Azoktól pedig ideje megszabadulni, amiket egy ideje meg sem nyitottál!
  • Töröld a böngészőből a cookie-kat! Ezzel a húzással memóriát szabadítasz fel, és automatikusan gyorsabbá teszed az iPhone működését.
  • Indíts újra! Ha semmi, de tényleg semmi nem használ, akkor utolsó próbálkozásként érdemes lehet a gyári visszaállítást választani. Vannak esetek, amikor egy kényszer újraindítás megoldja a frissítési hibákat. Persze előtte azért ments le mindent, ami fontos, nehogy elvesszenek az adatok!

Ha csak hat ruhadarabot veszel télre, ez a hat legyen az! (x)

Az F&F új kollekciójából kiválogattuk a szezon legtrendibb darabjait.

Még több

Te Te Te