„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley Broadwater a Popsugarnak írta meg a történetét, amivel másoknak is próbál segíteni.

„Amikor szorongok, eszembe jut ez a 4 szó, ami segít”

Ashley a szorongása miatt terápiára jár, és minden alkalommal arra számít, hogy legközelebb egy csapásra megszűnnek a gondjai. Évek óta küzd a problémával, és teljesen belefáradt. „Persze valójában tudom, hogy a terápia egy folyamat, és nincs mágikus ellenszere a szorongásomnak, de van valami, ami a terapeutám szerint szinte képes legyőzni a dolgot. Ez négy szó: Az érzések nem tények.

A lány kéthavonta találkozik a kezelőjével, mert elég sok dolog miatt aggódik, ami rányomja a bélyegét a mindennapjaira: „Aggódom, hogy a szeretteimnek bosszúságot okozok. Aggódom, hogy nem teszek eleget. Aggódom, hogy nem vagyok elég képzett a munkára, amit akarok. A szorongás olyan, mint egy feketelyuk, ami magába ránt és darabokra tép – és amiből szinte lehetetlen kimászni. Minden egyes gondolat valódinak, komolynak tűnik.

„A terapeutám pedig mindig emlékeztet arra, hogy az érzéseim nem tények. Ez segített felismerni, hogy csak azért, mert valami miatt aggódom, az nem jelenti azt, hogy ez a valóság. Az aggodalom csak egy hang a fejemben, a mentális betegségem hangja.”

Ashley nem csak ezt a 4 szót szokta magában ismételgetni, hanem azt is megtanulta, hogy nem zárhatja ki az életéből teljesen a szorongást: „Az érzelmeknek célja van, el szeretnének nekünk mondani valamit. Amikor jönnek ezek a gondolatok, legszívesebben elfutnánk előlük, de ezzel csak azt érjük el, hogy később még tovább rágódjunk rajtuk. Ehelyett az orvosom arra tanított, hogy fogadjam el őket, majd engedjem is el, ítélkezés nélkül.

Fotó: Us Getty Images

Még több

Te Te Te