Ismerd meg a világ legmenőbb minimalista influenszerét!

Vivian elárulta, hogyan alakíthatsz ki az övéhez hasonló szuper életmódot. Csekkold le a tippjeit!

Ismerd meg a világ legmenőbb minimalista influenszerét!

A minimalista életstílus lényege, hogy az ember nem halmoz fel feleslegesen egy csomó tárgyat, csupán azokra ad ki pénzt, amelyekre tényleg szüksége van. Ennek köszönhetően a minimalisták otthonában csak olyan dolgok találhatóak meg, amiknek célja, értelme, funkciója van.

Ugye, hogy ez nagyon jól hangzik? De mégis, hogy lehet ezt megvalósítani a mai világban? Le lehet szokni az állandó shoppingolásról?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Most worn jeans @frecklstudio 🌾

Vivian (@viviandotme) által megosztott bejegyzés, Okt 16., 2020, időpont: 8:14 (PDT időzóna szerint)

Vivian, a viviandotme YouTube-csatorna és Instagram-oldal készítője a Fülöp-szigeteki Cosmónak árulta el legtutibb tippjeit, ha te is egy egyszerűbb, fenntarthatóbb, letisztultabb és gazdaságosabb életre vágynál.

Takaríts MOST!

Egy minimalista háztartásban állandó a rend és a tisztaság, ami egyrészt annak köszönhető, hogy kevés a tárgy, másrészt annak, hogy mindent minden használat után azonnal eltakarítanak. Vivian szerint ez lehet, hogy elsőre macerásnak hangzik, viszont könnyű megszokni, a végeredmény miatt pedig totál megéri.

A minimalizmus az élet minden területére kiterjed

Az influenszer szerint ez az életérzés nem csupán a tárgyakról szól, hanem egyszerűen arról, mit és mennyit engedsz be a világból az életedbe. Legyen szó párkapcsolatokról, érzelmekről, gondolatokról.

Könnyű a rendszerezés

Ha az ember nem halmoz fel egy csomó totál felesleges dolgot, akkor nem uralkodik el az otthonában állandóan a káosz, hiszen kevesebb holmit sokkal könnyebb rendszerezni, szépen, megfelelően tárolni.

Ne vedd meg azonnal!

Bár a boltok és a webshopok állandóan azt sugallják, azonnal vásárolnod kell vagy lemaradsz a világ legszuperebb ajánlatáról, mélyen legbelül úgyis tudod, hogy ez nem igaz. Vivian éppen ezért arra bátorít mindenkit, hogy alaposan gondolja át, mielőtt beszerez valamit otthonra. Ha vársz 1-2 hetet és még mindig szeretnéd és szükséged lenne rá, akkor hajrá, pakolhatod a kosárba. De az impulzus vásárlásról le kell szoknod!

Kényeztetheted magad

Vivian ízig-vérig nő, tehát az ő fürdőszobája sem kong az ürességtől, van többféle bőrápolója, sminkcucca, hajpakolása. Amikor ezekről van szó, arra figyel csak oda nagyon, hogy a leggazdaságosabb kiszerelést vegye, ami egy életre elegendő lesz. És persze semmiből sincs kétféle!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

End-of-the-month decluttering 🧎🏻‍♀️ – #vivinroom

Vivian (@viviandotme) által megosztott bejegyzés, Szept 23., 2020, időpont: 5:22 (PDT időzóna szerint)

Selejtezz rendszeresen!

A minimalista influenszernél alapszabály, hogy legalább havonta egyszer átnézi a fürdőszobáját és a szekrényét, majd eldönti, vannak-e olyan holmik, amik megérettek a kidobásra. Így elkerülhető, hogy fölöslegesen tornyosuljanak a polcokon a megromlott sminkek vagy a széthordott, megunt rucik.

Még több

Te Te Te