2020.12.04.@ 15.12

A szingli lányok tényleg boldogabbak és tovább élnek?

Egy új tanulmány szerint IGEN!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szingli lányok tényleg boldogabbak és tovább élnek?

Fogadjunk, hogy már nagyon unod a folytonos kérdéseket a családi összejöveteleken arról, mikor lesz már végre melletted egy pasi is. Szerencsére mostantól nem kell újabb és újabb kifogásokat találni arra, miért éled annyira a szingliséget: konkrét tudományos magyarázat van rá!

Egy új kutatás szerint ugyanis a szingli lányok ugyanis boldogabbak, mint a házas, gyerekes társaik. Sőt, tovább is élnek!  Paul Dolan professzor szerint a társadalmi szempont játszik ebben nagy szerepet. Megállapították, hogy a hagyományos sikermérce, mint a házasság és gyerekek a modern korban már nem jelenti egyenesen arányosan a boldogságot. Érdekes viszont, hogy a pasiknál épp az ellenkezőjét tapasztalták!

„A házas emberek mindenkinél boldogabbak, de csak akkor, ha a kérdés feltevésekor a házastársuk is a szobában tartózkodik. Amikor nincs ott, a válasz megváltozik: szörnyen érzik magukat. Hatalmas mennyiségű adatunk van, amit az idők során az emberek megfigyelésével gyűjtöttünk, de egyszerűen fogalmazva a lényeg: ha férfi vagy, házasodj, ha nő, inkább ne”– mondta Dolan professzor a walesi Hay Fesztiválon.

A szakértő elmondása alapján a pasiknak jót tesz a házasság, mert segít nekik lenyugodni. „Kevesebb kockázatot vállalsz, több pénzt keresel és valamivel tovább is élsz. A nőknek viszont ez nem segít: az ára annak, hogy a férfiak megállapodjanak, nyugodtabbá váljanak az, hogy a feleségük várható élettartama csökken. A legegészségesebb és legboldogabb csoport az egyedülálló, gyermektelen nők.”

Dolan persze nem azt állítja, hogy a házasság instant a boldogtalansággal egyenlő. A kutatók azt is megállapították ugyanis, hogy a házasságnak azért vannak egészségügyi és pénzügyi pozitív járulékai: a magasabb fizetés és érzelmi támogatás miatt a párok jobban megengedhetik maguknak az orvosi segítséget vagy épp a kockázatvállalást, mert tudják, hogy a partnerük támogatja őket.

És bár a szingli lányok élete a tudományos bizonyítékok alapján könnyebb, a valóság azt mutatja, hogy a társadalmi nyomás van, hogy boldogtalanná teszi őket. Bármennyire is változott a boldogság felfogásunk, a középkorú, egyedülálló, gyermektelen nőket továbbra is nyomás alá helyezi a környezete. Pedig, ahogy Dolan fogalmazott „ha a nő a rossz pasi mellett állapodik meg, még boldogtalanabb lesz, kevésbé egészséges és hamarabb fog meghalni.”

Címkék: egyedülálló házasság kiderült kutatás szingli szingliség tanulmány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

6 menő hajkiegészítő 6 ezer Ft alatt, ha már unod a klasszikus hajgumit

6 menő hajkiegészítő 6 ezer Ft alatt, ha már unod a klasszikus hajgumit

Valami újra vágyik a copfod? Ideje beszerezni néhány csini kiegészítőt a legkülönfélébb színekben és textúrákban!

A Harry Potter sztárja elárulta: fájdalmas visszanézni magát a filmekben

Eddig nem tudtuk, hogy mi játszódott le a színészben a forgatásokon.

Ezek a mondatok tökéletesen összefoglalják a Riverdale-t

Ma végre debütál a Riverdale folytatása, úgyhogy segítünk felidézni a sorozat négy évadnyi hullámvasútját!

Greta Thunberg még egyszer utoljára beszólt Donald Trumpnak

Ő így búcsúzott a leköszönő elnöktől.

Ismerd meg a világ legcukibb robotállatkáját, Moflint!

Baby Yoda után pont erre, egy újabb olvadási hullámra volt szüksége a világnak!

6 meglepő trükk, amivel új életet lehelhetsz az ékszereidbe

Spoiler: már most megvan otthon minden hozzávalód, hogy kezelésbe vedd a Drágaságaidat!

Regé-Jean Page így készült a Bridgerton szexjelenetire

Na egyáltalán nem úgy, ahogy gondolod…