A szingli lányok tényleg boldogabbak és tovább élnek?

Egy új tanulmány szerint IGEN!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szingli lányok tényleg boldogabbak és tovább élnek?

Fogadjunk, hogy már nagyon unod a folytonos kérdéseket a családi összejöveteleken arról, mikor lesz már végre melletted egy pasi is. Szerencsére mostantól nem kell újabb és újabb kifogásokat találni arra, miért éled annyira a szingliséget: konkrét tudományos magyarázat van rá!

Egy új kutatás szerint ugyanis a szingli lányok ugyanis boldogabbak, mint a házas, gyerekes társaik. Sőt, tovább is élnek!  Paul Dolan professzor szerint a társadalmi szempont játszik ebben nagy szerepet. Megállapították, hogy a hagyományos sikermérce, mint a házasság és gyerekek a modern korban már nem jelenti egyenesen arányosan a boldogságot. Érdekes viszont, hogy a pasiknál épp az ellenkezőjét tapasztalták!

„A házas emberek mindenkinél boldogabbak, de csak akkor, ha a kérdés feltevésekor a házastársuk is a szobában tartózkodik. Amikor nincs ott, a válasz megváltozik: szörnyen érzik magukat. Hatalmas mennyiségű adatunk van, amit az idők során az emberek megfigyelésével gyűjtöttünk, de egyszerűen fogalmazva a lényeg: ha férfi vagy, házasodj, ha nő, inkább ne”– mondta Dolan professzor a walesi Hay Fesztiválon.

A szakértő elmondása alapján a pasiknak jót tesz a házasság, mert segít nekik lenyugodni. „Kevesebb kockázatot vállalsz, több pénzt keresel és valamivel tovább is élsz. A nőknek viszont ez nem segít: az ára annak, hogy a férfiak megállapodjanak, nyugodtabbá váljanak az, hogy a feleségük várható élettartama csökken. A legegészségesebb és legboldogabb csoport az egyedülálló, gyermektelen nők.”

Dolan persze nem azt állítja, hogy a házasság instant a boldogtalansággal egyenlő. A kutatók azt is megállapították ugyanis, hogy a házasságnak azért vannak egészségügyi és pénzügyi pozitív járulékai: a magasabb fizetés és érzelmi támogatás miatt a párok jobban megengedhetik maguknak az orvosi segítséget vagy épp a kockázatvállalást, mert tudják, hogy a partnerük támogatja őket.

És bár a szingli lányok élete a tudományos bizonyítékok alapján könnyebb, a valóság azt mutatja, hogy a társadalmi nyomás van, hogy boldogtalanná teszi őket. Bármennyire is változott a boldogság felfogásunk, a középkorú, egyedülálló, gyermektelen nőket továbbra is nyomás alá helyezi a környezete. Pedig, ahogy Dolan fogalmazott „ha a nő a rossz pasi mellett állapodik meg, még boldogtalanabb lesz, kevésbé egészséges és hamarabb fog meghalni.”

Címkék: egyedülálló házasság kiderült kutatás szingli szingliség tanulmány

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Rájöttél? Így kötötték össze a Fekete Özvegyet és Bosszúállók: Végtelen háborút

Bár a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Fekete Özvegy bemutatóját, de végre debütálhatott a mozikban Natasha Romanoff önálló filmje. És mivel Marvelről van szó, biztosan nem lep meg, ha azt mondjuk, ebben is lelepleztek egy hatalmas easter egget.

Unatkozni jó és kell is, de nem mindegy, hogy csinálod

Unatkozni mindenki tud, gondolhatnád, de spoiler: nem így van. Az unatkozás művészet, és ha mesteri szintre fejleszted, egy csomó dolgot nyerhetsz általa.

Végre kiderült, mikor jön a Lucifer 6. évada

Premierdátumot kapott az egyik kedvenc netflixes sorozatod, a Lucifer fináléja!

A lélegzeted is eláll Palvin Barbi fürdőruhás képétől

Palvin Barbi Görögországban nyaral, ahonnan egy gyönyörű és hihetetlenül szexi fürdőruhás fotóval jelentkezett be.

Már a barátai is rettegnek Harry hercegtől

Harry herceg memoárt ír, ami nemcsak a királyi családnál, de a régi barátainál is aggodalomra ad okot: az iskola- és katonatársai is félnek attól, mi kerülhet bele a könyvbe.

3 csillagjegy, aki a legügyesebben helyezkedik

Nem véletlenül olyan ügyesek és sikeresek, ha karrierről van szó, a következő csillagjegyek ugyanis egyenesen zseniálisak, ha helyezkedésről és kapcsolatépítésről van szó.

Nyílt levél az exemhez, aki túl gyáva volt szakítani

Az igazság elviseléséhez bátorság kell, de egy szakításhoz talán ennél is több. Történetünk hőséből viszont ez teljességgel hiányzott – neki szól ez a nyílt levél.

Összegyűjtöttük a legjobb vasárnap esti filmeket

Ne agyald túl ezt az estét, ideje rápihenned a hétfőre, hiszen bizonyára sok dolgod lesz ezúttal is! Dőlj hátra, kapcsold be a tévét és válassz egyet az alábbi filmek közül!

Végre kiderült, Amerika Kapitány szűz-e vagy sem

Végre megválaszolták az MCU egyik legégetőbb kérdését. Na jó, Amerika Kapitány szüzessége nyilvánvalóan nem az, és mégis mindenki tudni akarja rá a választ.

5 fantasztikus film, ha szombat este kikapcsolódnál egy kicsit

Nincs kedved kimozdulni otthonról, mert éppen elég pörgős volt ez a hét? Nyugi, ne agyald túl, csak válassz egy filmet az alábbi listából és vedd a kezedbe a távirányítót!

Ők a legarrogánsabb csillagjegyek az összes közül

Szeretnéd tudni, ki az, akiben annyira túlteng az önbizalom, hogy az sokszor már arroganciában nyilvánul meg? Akkor csekkold le cikkünkben!

Miért annyira vonzóak a rosszfiúk, még ha az eszed mást is súg?

Gyerekkorodban ugyan megtanultad, hogy a jó mindig győz, a rosszak viszont cserébe dögösek és izgalmasak – tudtad meg később a filmekből. De mi van, ha nem Hollywoodból, hanem sokkal mélyebb szintekről érkezik a rosszfiúk iránti vonzalmunk?

Fröccs-kisokos – Segítünk, mit jelentenek a különböző kifejezések

Imádod a fröccsöt, de sosem tudod az elenevezésekből, hogy milyen arányokat rejtenek? Nyugi, most ebben is segítünk!