3 egészséges leves, ami a lelked is felmelegíti majd
A két ünnep között nincs jobb egy könnyű, mégis laktató és lélekmelegítő levesnél!

Oszd meg a cikket

Cheddaros brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 2 szelet kenyér
- 2 ek. olívaolaj
- 2 szár zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 közepes krumpli
- 1/2 kg brokkoli
- 1 bögre zsírszegény tej
- 1/4 tk. szerecsendió
- 170 g cheddar sajt
- só, bors
- Melegítsd elő 200 °C-ra a sütőt. Egy sütőpapírra dobd rá a kenyeret és locsold meg 1 ek. olívaolajjal. Addig süsd, amíg aranybarna nem lesz, ez nagyjából 5-7 perc. Tedd félre.
- A maradék olajat melegítsd fel egy nagy lábasban közepes fokozaton. Rakd bele a zellert, fokhagymát, hagymát, krumplit és a brokkoli szárát. Fedd le. Időközönként megkeverve főzd amíg minden megpuhul, úgy nagyjából 5-6 percen keresztül.
- Eközben brokkolik felső részét vágd virágaira. 3 pohár vízzel együtt a maradék brokkolit add hozzá a zöldségekhez, és forrald fel. Mikor már forr, a brokkolinak épp elég puhának kell lennie, ha nem az, párold még egy kicsit.
- Vedd le a tűzről, és egy botmixer segítségével pürésítsd össze a zöldségeket. Öntsd bele a tejet, add hozzá a szerecsendiót és főzd még 2 percig. A végén mehet bele a sajt, amit addig kevergess, amíg bele nem olvad a levesbe. A croutonokkal együtt tálald.

Fotó: Profimedia – Red Dot
Cioppino
Hozzávalók:
- 3 ek. olaj
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd hagyma, felaprítva
- 1/2 tk. só
- 800 g paradicsomkonzerv
- 2 dl kagylószósz
- 2 ek. vaj
- 1/2 kg megtisztított rák
- 1 kg megtisztított kagyló
- 1/2 tőkehalfilé, kb. 8 cm-es darabokra vágva
- Vedd elő a legnagyobb fazekad. Közepes fokozaton melegítsd fel az olajat. A hagymát és a fokhagymát a sóval 8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett főzd meg. Add hozzá a paradicsomot, a kagylószószt és a vajat. Forrald fel magas fokozaton. Mikor már gyöngyözik, add hozzá a rákot, a kagylót és a halat. Fedd le, és hagyd főni még 10-12 percet, vagy amíg a kagylók ki nem nyílnak.
- Dobd ki azokat a kagylókat, amik zárva maradtak (ezeket még véletlenül se próbáld megenni). Petrezselyemmel a tetején és pirítóssal az oldalán fogyasztva a legfinomabb.

Fotó: Profimedia – Red Dot
Francia hagymaleves
Hozzávalók:
- 1 ek. extraszűz olívaolaj
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 3 szál friss kakukkfű
- só, bors
- 1/2 bögre száraz vörösbor
- 1 és 3/4 bögre csirkealaplé
- 2 és 1/4 bögre víz
- 2 tk. szójaszósz
- 4 szelet teljes kiőrlésű bagett
- 1 tk. kukoricaliszt
- 1/4 bögre reszelt Gruyère sajt
- 4 szelet ementáli sajt
- Egy öntöttvas edényben melegítsd fel az olajat közepes fokozaton .Keverd bele a hagymát, a kakukkfüvet, 1/4 teáskanál sót, majd félig fedd le. 15-17 percig főzd így, néha megkevergetve vagy amíg a hagyma aranybarna és szuperpuha nem lesz.
- Öntsd hozzá a bort, és hagyd, hogy elpárologjon a fele – ez nagyjából 2-4 percet vesz igénybe. Mehet bele a csirkealaplé, a víz és a szójaszósz. Magas fokozaton forrald fel, aztán tekerd lejjebb és lassú tűzön főzd még 20 percig.
- A kenyérszeleteket a sütő grillfokozata segítségével pirítsd aranybarnára. Ha van tűzálló levesestálad, oszd el a szeleteket köztük.
- Kis tálban keverd össze a kukoricakeményítőt 1 evőkanál levesssel, amíg a kukoricakeményítő fel nem oldódik. Öntsd vissza a levesbe,jól keverd el, és párold még 2 percig. Fűszerezd 1/4 teáskanál sóval és 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete borssal. Dobd el a kakukkfüvet. Ha van, oszd szét a levest a levesestálak között.
- A leves tetejére egyenletesen szórd rá a Gruyère sajtot, és ha levesestálakban vannak, akkor mindegyikre helyezz egy-egy ementáli sajtot (ha maradt az öntöttvas edényben, csak szimplán helyezd el őket). Grillezd 1-2 percig a sajtot, vagy amíg aranybarna nem lesz. Még forrón tálald.

Fotó: Profimedia – Red Dot
Szólj hozzá
Még több Te Te Te
Milyen hatással vannak a mentális egészségre az Insta-filterek?
A képszerkesztés egy teljesen új dimenzóba lépett, hiszen akár két mozdulattal úgy nézhetünk ki, mintha Kylie Jenner ikertesói lennénk. De ez tuti, hogy jó dolog? Mellesleg mi a helyzet az önbizalmunkkal?
8 tulajdonság, amivel sikeresebb lehet a karriered 2021-ben
Nem, nem főnök-bűvölő trükkök következnek, hanem olyan skillek, amikkel bármilyen területen megállod a helyed. Sőt, ha tudatosan gyúrsz rájuk, biztosra veheted, hogy megállíthatatlan leszel a karrieredben.
Lehet, hogy eddig rosszul mostad a törölköződ és észre sem vetted
Mutatjuk, hogyan őrizd meg kedvenc törölközőid puhaságát!
Erzsébet királynő kedvenc süteményét mostantól te is elkészítheted!
Mutatjuk a receptet!
5 trükk, amivel tényleg megtanulhatsz korán kelni
Ha te is éjjeli bagolyként élsz, de változtatnál rajta, akkor a legjobb helyen jársz!
„A pasim azért szakított velem, mert nem voltam féltékeny a lány barátaira”
Nem, sajnos ez nem vicc, hanem egy valós sztori!
A legjobb filmek ma estére, ha bekuckóznál a tévé elé
Csekkold le, mik lesznek ma este a legszuperebb filmek a tévében!
Imádja a net ezt a sütés nélküli mályvacukros sajttortát
Fogadjunk, hogy te is azonnal el akarod majd készíteni!
6 inspiráló reggeli rutin nőktől, akik otthonról dolgoznak
Ne hagyd, hogy teljesen szétessen körülötted minden ebben az időszakban, vesd be ezeket a szuper tippeket!
5 film, amiért érdemes bekapcsolni a tévét szombat este
Attól még, hogy nem mehetsz ezen a hétvégén sem sehova, nem muszáj unatkoznod. Mutatjuk, mitől lehet ma este jobb kedved!
Így hárítsd profin a kérdést, hogy szingli vagy-e
Jegyzetelj, mutatjuk a legfrappánsabb válaszokat!
5 éttermi kaja, ami olyan drága, hogy azonnal eldobod az agyad
Hiányoznak az éttermi látogatások és az utazás? Nekünk is, úgyhogy megspékeltük a témát, és elhoztuk neked Amerikai legdrágább éttermeinek legpuccosabb fogásait. Felkészültél?