6 meglepő trükk, amivel új életet lehelhetsz az ékszereidbe

Spoiler: már most megvan otthon minden hozzávalód, hogy kezelésbe vedd a Drágaságaidat!

6 meglepő trükk, amivel új életet lehelhetsz az ékszereidbe

Spa az ezüstöknek

Nem kell külön-külön pepecselned az ezüst ékszereid tisztításával, bőven elég, ha egy közös „fürdőt” készítesz számukra. Önts egy közepes méretű edénybe fél pohárnyi ecetet, majd adj hozzá két evőkanálnyi szódabikarbónát. Keverd össze alaposan, és ha megvagy, merítsd el 2-3 órára a keverékben az ékszereket. Ha lejárt az idő, öblítsd le és töröld át őket.

Undi, de tuti

Teljesen jogos, ha azt gondolod magadban, hogy a ketchupba mártogatott gyűrű finoman fogalmazva is undorító. Viszont tényleg hatásos, ha ezüstök tisztításról van szó, de csak akkor, ha mindössze néhány percig hagyod a szószt az ékszereken, majd alaposan leöblíted vízzel és szárazra törlöd.

Fogadjunk, hogy jó!

De ugyanilyen hatásos a fogkrém is (nem gél!) az ezüst ékszereid tisztítására. Nyomj borsónyi mennyiséget az ujjadra, és vidd fel finoman átdörgölve a gyűrűre. Vízzel mosd le, és élvezd a ragyogását, amit nettó 5 percből sikerült elérned.

Fotó: Getty Images

Fényesíts, aranyom!

Tudtad, hogy egy kis sör (kerüld a sötétebb fajtákat) tökéletes az aranygyűrűk tisztítására? Tegyél kisebb mennyiséget egy puha anyagra, majd finoman töröld át vele az ékszert úgy, hogy a gyémántot – ha van – gondosan elkerülöd. Ha kész vagy, töröld szárazra egy teljesen tiszta anyaggal. Akkor sem maradsz alternatíva nélkül, ha fázol a sörös megoldástól. Kevés meleg vízhez adj néhány csepp mosogatószert, keverd össze, és adj 5 percet az aranyból készült láncoknak, karkötőknek, gyűrűknek és fülbevalóknak az ékszer-wellness részlegen. Ezután emeld ki őket a folyadékból, és dörzsöld át fogkefe segítségével.

Drágám, ez bejön!

A drágakövek és féldrágakövek tisztítását sem kell feltétlenül szakemberre bíznod: egyszerűen keverj össze némi mosogatószert és ásványvizet, az így kapott egyveleggel pedig dörzsöld át a követ egy finomabb sörtéjű fogkefével. A szokásos öblítés után hagyd levegőn száradni, és hordhatod is a „megújult” végeredményt.

Még több

Te Te Te