Greta Thunberg még egyszer utoljára beszólt Donald Trumpnak

Ő így búcsúzott a leköszönő elnöktől.

Greta Thunberg még egyszer utoljára beszólt Donald Trumpnak

Greta Thunberg és Donald Trump mondjuk úgy, sosem voltak valami jóban. És tegnap, amikor Donald Trump utoljára hagyta el a Fehér Házat amerikai elnökként, a 18 éves aktivistának volt néhány végső búcsúgondolata a számára.

Trump a hagyományokat megtörve nem vett részt Joe Biden beiktatásán (de azért egy levelet állítólag hagyott neki), és helyette a Marine One helikopterrel távozott, miközben Frank Sinatra My Way című száma szólt a háttérben. Erről osztott meg egy képet Greta a Twitteren, ami mellé még odaírta: „nagyon boldog idős férfinak látszik, aki egy fényes és csodálatos jövő elé néz. Olyan jó látni!”

A lány szarkasztikus szavai természetesen egy korábbi Trump-tweetre utalnak, amit azután posztolt, hogy az akkor még 16 éves Greta felszólalt az ENSZ klímaváltozási konferenciáján. „Nagyon boldog fiatal lánynak látszik, aki egy fényes és csodálatos jövő elé néz. Olyan jó látni!”– írta Ttrump a Gretáról készült videót megosztó tweetben.

Erre válaszul Greta akkor instant frissítette a Twitter bióját nyilván erre: „egy nagyon boldog fiatal lány, aki egy fényes és csodálatos jövő elé néz.”

Ezután pedig sorra folytatódtak a szurkálódások a két fél között. Néhány hónappal később az elnök arról írt, hogy Gretának dolgoznia kéne a „dühkezelési problémáin”, majd azt mondta neki, hogy „nyugi, Greta, nyugi!”. Így aztán mikor Trump a Twitteren követelte, hogy állítsák le a szavazatok számlálását, Greta azonnal megragadta a lehetőséget, hogy visszavágjon: „annyira nevetséges. Donaldnak dolgoznia kell a dühkezelési problémáján, aztán el kéne mennie egy jó, régi vágású filmre egy barátjával. Nyugi, Donald, nyugi!”

Bár Donald Trumpot örökre kitiltották a Twitterről (és az összes többi közösségi médiáról) mégis illő búcsú volt Greta részéről a platformot használni egy utolsó beszólásra.

Még több

Te Te Te