Katalin hercegné jogtalanul viseli Diana gyűrűjét?

Az ékszernek Meghan kezén kellett volna landolnia…

Katalin hercegné jogtalanul viseli Diana gyűrűjét?

Biztos, hogy te is jól ismered Katalin elképesztően csodálatos kék zafír és gyémántokkal kirakott gyűrűjét, amit eredetileg még Diana hercegnő kapott Károlytól az eljegyzésükre (A The Crown legújabb évadában az ékszer végig ott csillog a hercegnő ujján).

Azt viszont valószínűleg nem tudod, hogy a gyűrű nem is Kataliné lett volna eredetileg, de akkor…hogy is van ez? A The Diana Story című dokumentumfilmben a hercegnő egykori inasa, Paul Burrell elmondta, hogy Diana halála után Vilmos és Harry is választhatott egy személyes tárgyat, ami az anyukájuké volt:

„Vilmos a walesi hercegnő Cartier óráját választotta, amit Diana a nagypapájától kapott a 21. születésnapjára. Harry pedig az ikonikus eljegyzési gyűrűt választotta!”

katalin-hercegné-eljegyzési-gyűrű-cosmopolitan

Us Getty Images

Paul még azt is elmesélte, hogy Harry herceg miért kötődött ennyire az ékszerhez:

„Még gyerekkorában elmondta nekem, hogy akárhányszor megfogta az anyukája kezét, mindig nagyon nyomta a gyűrű, mert olyan hatalmas volt. De valamiért jó érzést, nyugalmat társított az ékszerhez!”

Ezek szerint a zafír gyűrű Harrynél volt és Meghannek kellett volna megkapnia, de akkor mi történt?

A történet egyszerű, amikor ugyanis komolyra fordult Vilmos és Katalin kapcsolata, Harry teljesen magától ajánlotta fel édesanyja gyönyörű kék gyűrűjét, egyrészről, mert ennyire szereti a testvérét, másrészről pedig jó érzéssel töltötte el, hogy Diana ékszere egyszer a trónra kerül.

Ez azért tényleg elképesztő aranyos volt Harrytől, ugye szerinted is?

Még több

Te Te Te