Ezekkel a trükkökkel könnyedén irányíthatod az álmaidat

Mostantól te mondod meg, miről szeretnél álmodni!

Ezekkel a trükkökkel könnyedén irányíthatod az álmaidat

Zöldülj be!

A kutatások szerint azok, akik B6-vitamint szednek elalvás előtt, tisztább álmaik lesznek és jobban emlékeznek majd rá. Ezt a vitamint egy csomó ételben is megtalálod: banánban, avokádóban, spenótban, tojásban, krumpliban, halakban és a tejben is – ezekkel jobban jársz, mint egy étrend kiegészítővel! És egy fincsi, mézes meleg tejnél nincs is jobb elalvás előtt. Ki mondta, hogy ez csak a gyerekek kiváltsága?!

Álomhozó Hold

Ha jobban megismernéd magad, és azt szeretnéd, ha az álmaid ne csak random zagyvaságok legyenek, hanem valóban üzenjen a belső éned esténként, a Hold lesz a legjobb barátod. Elalvás előtt legfeljebb 10 perc meditálás erejéig nézd az ablakodon át Holdat, de ha nem látod pont az ágyadból, akkor egy kép is megteszi. Semmikképpen se legyen hosszú a meditálásod, mert ennyi is elég a lazításhoz és a jobb alváshoz.

Viszlát, rémálmok!

Ragaszkodj egy szigorú alvási rutinhoz: próbálj meg ugyanakkor kelni és feküdni (lehetőleg még éjfél előtt), és mindig hallgass a testedre, amikor az üzeni, hogy pihenésre van szüksége. Elalvás előtt pedig kerüld az olyan stimulációkat, mint a horrorfilmek, a koffein, az alkohol és a sajt. Igen, a sajt: egy kutatás kimutatta, hogy ez az étel az agyad olyan részeire hat, mint a kemény drogok és ezáltal rémálmokat okoz.

Akár az Eredetben

Leonardo DiCaprio egyik legizgibb filmje a tudatos álmodásra épül: vagyis arra, hogy szó szerint irányítja az álmait. Ezt pedig te is megteheted, csak egy kis gyakorlás kell hozzá! A lényeg, hogy mindig tisztában kell lenned azzal, álmodsz-e épp. Vagyis napközben is kezdd el kérdezgetni magad, hogy álomban vagy valóságban jársz-e, nézz rá az órádra, mert azt csak IRL tudnád leolvasni, vagy keress egy villanykapcsolót és kapcsold föl-le, hiszen ez szintén nem működik az álmaidban. Elalvás előtt pedig mondd a párnádnak, hogy „amikor álmodom, tudni fogom, hogy álmodom.”

Még több

Te Te Te