Kiderült, milyen gyakran kell lecserélned a párnádat

Persze, hogy többször, mint hinnéd!

Kiderült, milyen gyakran kell lecserélned a párnádat

Ha egy jó #lifehackre van szükségünk, alap, hogy a TikToktól kérünk segítséget – szóval persze, hogy ezen az appon derült ki az is, milyen gyakran kell lecserélned a párnád.

Dr. Karan Raj egy TikTok-videóban figyelmeztet arra, hogy valószínűleg már túl régóta alszol ugyanazon a párnán. Merthogy egy emberről átlagban 4 kg (!!) elhalt bőrszövet hámlik le évente, aminek nagy része a fejed alatt landol az ágyban. Ezzel kész lakomát biztosítva a mikroszkopikus méretű poratkáknak – és csak szólunk, hogy több száz él belőlük a párnádon. Undi! És ez még nem minden: egyetlen poratka napi 20-szor ürít, a felgyülemlett ürülék pedig légzési nehézségeket és allergiára hajazó tüneteket is okozhatnak.

Ja, és persze ne feledkezzünk meg a párnákon lévő random sárgás foltokról sem. Dr. Raj szerint ezek izzadság és a testből származó olajak eredményei, amelyeken akár penész- vagy baktériumtelepek is képződhetnek.

Oké, ezek alapján nem csodálnánk, ha mostantól minden este vadiúj párnán akarnál aludni, de nem olyan vészes a helyzet, mint amilyennek hangzik. Valójában legalább két évente kell cserélni a párnáidat, vagy ha már elvesztették a tartásukat. Ez utóbbit megállapíthatod úgy, ha félbehajtva úgy marad, vagyis nem elég ruganyos ahhoz, hogy egy vonalban tartsa a nyakad a gerinceddel, ami nyakfájdalomhoz vezet.

@dr.karanr

Change your pillows! #wonderwaterwhip #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sleep

♬ Steven Universe – L.Dre

Még több

Te Te Te