Végre itt a trükk, ami azt ígéri, hogy nem sírsz többet hagymaszeletelés közben

TikTok-on terjed, aki próbálta már, állítja, ez tényleg működik!

Végre itt a trükk, ami azt ígéri, hogy nem sírsz többet hagymaszeletelés közben

Miért sírsz a hagymától?

Biztos észrevetted már, hogy amíg csak pucolod a hagymát, még semmi baj nincs. Abban a pillanatban azonban, amikor aprítani kezded, jön a sírás. Ennek az az oka, hogy a vágásokkal felsérted a hagymát alkotó sejteket, ezekből pedig enzimek szabadulnak fel. Ezek azonnal reakcióba lépnek a növényben amúgy nagy mennyiségben jelen lévő kénnel, így pedig létrejön a S-1-propenil-cisztein-szulfoxid nevű, gáz halmazállapotú anyag.

Ez bekerül a levegőbe, így a szemedbe, ahol a vízzel érintkezve azonnal felbomlik. Ekkor lesz belőle kén-dioxid, hidrogén-szulfid és KÉNSAV… Igen, jól olvastad! A hagyma gyakorlatilag vegyi fegyvert vet be ellened, amiért felvágod! A sav még kis mennyiségben is irritációt okoz, ezért az agy utasítja a könnycsatornákat, hogy azt alaposan mossák ki gyorsan a szemedből.

Ettől az egész tortúrától megkímélheted magad, ha beveted egy TikTok felhasználó szuper tippjét!

via GIPHY

Nemrég tűnt fel a TikTok-on @cerealeatingghost videója, amiben egy 20 éves lány sírós, hagymavágós posztjára reagál. Ebben osztotta meg a világgal a legnagyobb hagymavágó trükköt, a mágikus nedves papírtörlőt! A lényeg, hogy a hagyma felaprítása előtt óvatosan nedvesíts be pár lap papírtörlőt és tedd minél közelebb a vágódeszkához. Így, amikor elkezded a kockázást, a felszabaduló gáz a papírtörlőben található vízben bomlik fel és nem a szemedben!

Zseniális, igaz?!

A visszajelzések alapján a módszer működik, a legérzékenyebbek is csak néhány könnycseppről számoltak be, a szokásos sírás elmaradt. Te mikor próbálod ki?

@partyshirtOnion hack? via @cerealeatingghost♬ original sound – PARTY SHIRT

Még több

Te Te Te