60 éves lett Ken baba, hatalmas újítással tér vissza

Pontosan 2 évvel és 2 nappal idősebb, mint az ikonikus Barbie, ráadásul Ken baba pont ma, március 11-én fújja el a 60 szál gyertyát a képzeletbeli tortán. Az évforduló alkalmából pedig nagyon vagány dologra készül Ken szülői háza, a Mattel.

60 éves lett Ken baba, hatalmas újítással tér vissza

Tudtad, hogy Ken teljes neve Kenneth Sean Carson, akit eredetileg a Mattel alapítói neveztek el saját fiukról? Na és azt, hogy 3 különböző testtípusban, 9 bőrszínben, 10 szemszínben és 27 (wow) különböző hajszínben gyártották már az évek során? De az általa választott hivatásokról sem ér ám megfeledkezni: az önmegvalósító figura 1963-ban orvosként indított, 1975-ben átképezte magát pilótának, 1980-ban a sport felé fordult és teniszcsillagnak állt, majd volt tűzoltó, életmenőt, 2019-ben pedig kiderült róla, hogy imádja a kávét és épp baristaként dolgozik.

Pedig már nem kicsit benne van a korban: 1961 március 11-én látta meg a napvilágot, vagyis pontosan ezen a napon ünnepli 60. születésnapját. Az idő nem fog rajta, sem a népszerűségén, ezért a Mattel úgy döntött, az évforduló tiszteletére szívet melengető kollekcióval ünnepel.

Fotó: Mattel

Egészen pontosan 3 nagy klasszikus tér vissza az üzletek polcaira: az eredeti, 1961-es Ken, az 1975-ben gyúrt Great Shape, valamint az 1985-ös születésű Rocker Derek. A március közepétől kapható babákon minden IS korhű, szóval gyűjtők figyeljetek!

És mivel a cég is aktívan részt vesz az érzékenyítő hadjáratban, (most kapaszkodj, mert ez nagyon menő lesz) érkezik a kerekesszékes változat is. Még véletlenül se egy gagyi kerekesszéket képzelj el, hanem egy részletgazdag, fékezhető darabot a valóságban is forgó kerekekkel. Sőt, a hozzá tartozó rámpával akadálymentesített az ikonikus Barbie ház is.

Fotó: Mattel

Még több

Te Te Te